Известният бг режисьор Андрей Слабаков изкара  доста драматична и бурна отпуска, изпълнена със скандали и свади, твърдят очевидци.

Докато уж почивал в малък хотел на Крапец, той успял да се изпокара с другите туристи и целия персонал, защото не искал да спазва забраната за пушене в закрити места.

Верен на навика си, Слабаков се разкарвал навсякъде с вечната цигара в уста и опушвал останалите почиващи в базата.

На повечето от тях това съвсем не се харесвало и на няколко пъти се опитали да му направят забележка. Заклетият тютюнджия обаче се правел, че не ги чува и пет пари не давал за мнението на другите.

Още на втория ден, той успял да влезе в открит конфликт с останалите гости на малкия хотел, които се раздразнили най – вече от явното му пренебрежение към тяхното мнение. Дори направили нещо като подписка и заплашили собствениците, че ако не вземат мерки, всички ще си тръгнат накуп.

Това форсирало обстоятелствата и Андрей Слабаков бил предупреден, че ще го изритат от гостилницата, без да му върнат парите за престой. Вместо да се вразуми обаче, режисьорът захванал да се кара с хората и да отстоява правата си.

От управата на хотела истински си отдъхнали, когато почивката му свършила и той си тръгнал към София.