Българският нападател Валери Божинов имаше кошмарно завръщане в любимия му италиански футбол, след като получи червен картон дори без да е изиграл една минута. Нападателят на Пескара започна гостуването от 25-ия кръг на Кротоне от пейката, след като имаше едва една седмица тренировки с новите си съотборници. 34-годишният футболист, който се очакваше за запише първи минути в Серия "Б" от 2015 година насам, беше изгонен от рефера още в 26-ата минута, докато бе на резервната скамейка.

Съдията Иван Робилота се засили към скамейката на гостите и посочи директен червен картон на българина. Най-вероятно става дума за протест или реплика на нападателя, който бил дал съвет на страничния съдия да вдига флага, когато има засада. До този момент резултатът беше 1:0 за домакините, след като Сими бе точен в 9-ата минута, а при попадението му останаха съмнения за засада.

Цялата скамейка с помощниците на Никола Легроталие, който е наказан и гледа мача от трибуните, искаха обяснение от рефера и четвъртия съдия за червения картон на Божинов. Нападателят пък беше пратен под душовете.

източник и снимки:Sportal.bg