В социалната мрежа TikTok цъфна описание как холивудската звезда Леонардо ди Каприо е бил изгонен от асансьор в Лас Вегас. Момиче от Флорида, което се представя като Каталина, разказва историята в рамките на флашмоб, посветен на различни куриози с участието на известни личности.

Каталина споделя, че по-рано брат й работел като лична охрана на бившия държавен скеретар на САЩ Колин Пауъл. По време на визита в Лас Вегас в хотела, в който политикът се настанил, запазили отделен асансьор за него. В един момент обаче от този асансьор поискал да се възползва и пристигналият в същия хотел известен актьор Леонардо ди Каприо. Охранителят обаче не му позволил да влезе. „Вие знаете ли въобще кой съм аз!?“, възмутил се Ди Каприо, по думите на момичето. Служителят по сигурността заявил, че го е разпознал, след което обаче безапелационно го изтласкал от асансьора.

Ползвателите на социалната мрежа коментират, че не са очаквали от популярния актьор и носител на „Оскар“ такова просташко поведение.

Колин Пауъл беше държавен секретар на САЩ през периода 2001-2005 г. при президента Джордж У. Буш. Тогава – преди 15-20 години, Лео е бил още зелен и вероятно е обичал да се перчи със славата си от "Титаник" и други култови филмови ленти, но по-късно актьорът съзря, стана сериозен, отговорен и се ангажира с множество хуманитарни каузи.

Този месец в някои чужди медии се появяват предположения и спекулации, че в скоро време 46-годишният вечен ерген Леонардо ди Каприо може би ще става баща.