На 26 август излиза забавния сборник с „малки софийски истории“ на Чавдар Шинов - „Изгубени в мола“!

Жертва на смайващата наблюдателност на автора тук стават бигбрадъри и айдъли, „онези особени жени, дето работят в аптеките“, г-н Пешев, който
решава да се изгуби в мола, една стройна мутреса на име Калина и, разбира се, вечните апахи в края на лятото...

По думите на големия Валери Петров „Изгубени в мола“ (цена: 14 лв., 240 стр.) е „талантлива, умна, майсторски написана, изпълнена със скрита
човечност и състрадание книга, която, прочетена от възприемчиво към изкуството сърце, ще остави в него искрящо кристалче човеколюбие.“ Признанието от страна на повелителя на изящното слово проехтява с такава вътрешна мощ, че няма как читателят да не посегне към сборника. Защото винаги можем да заживеем по-малко тъжно - трябва само да поискаме.

Чавдар Шинов е популярен български писател, сценарист, дългогодишен редактор в емблематични български печатни медии. Роден е в София през 1941 г., завършва Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. В актива си има трийсет книги с разкази, романи, повести, фейлетони, приказки, пиеси, сред които: „Да се любим на инат“, „Петък вечер“, „Маневри на петия етаж“, „Особена жена“, „Първи сняг“; въз основа на някои от тях са създадени едни от най-обичаните български филми. Носител е на авторитетни национални и международни награди.

Премиерата на книгата „Изгубени в мола – малки софийски истории” ще се състои по време на Празниците на изкуствата Аполония в град Созопол на 2 септември 2013 г. от 18 часа в Художествената галерия.

Книгата ще бъде представена от автора Чавдар Шинов и Светлозар Желев, а откъс ще прочете актрисата Теодора Духовникова!