Тодор от Сандански, който единствен този сезон изпълняваше чалга в „Гласът на България” напусна предаването на финалната права, след като зрителите подкрепиха своите фаворити с есемес гласуване и така определиха съдбата на 12-те финалисти. Вотът на феновете доближи 8-те най-добри до мечтата им за титлата „глас на България“ и голямата награда от 50 000 лева.

В края на двучасовото шоу по bTV зрителите избраха към полуфиналите на шоуто другата неделя да продължат Галина Класимирова и Атанас Кателиев от отбора на Графа, Николай Воденичаров- Никеца и Ива Георгиева от отбора на Иван Лечев, Христиан Ненов и Надежда Александрова от отбора на Михаела Филева, Мария Величкова и Тино Хаджиев от отбора на Камелия. Фолкизпълнителката веднага обави, че почитателите й трябва да очакват съвместно изпълнение с отпадналия Тодор, когото много харесва. Въпреки утешението, очевидно зрителите не искат да гледат чалга изпълнители на финала на музикалното предаване. За да им се хареса.

Таксиметровият шофьор Тодор Симеонов излезе от зоната си на комфорт и изненада треньори и публика със нежно изпълнение на класиката „Светът е за двама“, както и с новината, че по време на предаването се е оженил, но не успя да мотивира достатъчно зрители да го подкрепят. Той напусна сцената, като получи от своя треньор Камелия обещанието да направят дует.