Българската рап звезда Мишо Шамара се замеси в нов скандал, този път с международни измерения.

По време на заседание на Европейския парламент в Брюксел министърът на външните работи Николай Младенов призовал за минута мълчание в памет на самозапалилия се Пламен Горанов, при което Шамара извикал "Лицемер!".

В емоционално съобщение във Facebook профила си музикантът разказа неговата гледна точка към случилото се:

"Приятели, в момента съм в едно кафе пред Европейския парламент в Брюксел. Току-що бях брутално изхвърлен от службите на президента Плевналиев и сикрет сървис на Парламента, защото не издържах бруталното лицемерие на ГЕРБ в лицето на външния министър МЛАДЕНОВ, който най-нагло по време на най-кървавите самоубийствени протести, ставали в България някога, каза да запазят мълчание в памет на ПЛАМЕН. НЕ ИЗДЪРЖАХ И ИЗВИКАХ ЛИЦЕМЕРИ. На секундата ме обградиха 5-6 човека и ме изгониха.

Пламен, както и другите самозапалили се и самоубили се хора, го направиха в знак на протест ИМЕННО СРЕЩУ ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ. ТЕ БЯХА ТЕХНИТЕ КОСВЕНИ УБИЙЦИ. ТЕ ДОКАРАХА ХОРАТА ДО ТОВА ОТЧАЯНИЕ. ТОВА Е КОЩУНСТВО. ТОВА Е - НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ДУМИ, ЗАЩОТО ДУМАТА ЛИЦЕМЕРИЕ Е НИЩОЖНА.

...
ЕВРОПОООО ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА ТИ МААА
МАЩЕХОООО"

Мишо Шамара е в Европарламента като участник в пресконференция на граждани, пострадали от политическия режим в България през последните години, по време на която музикантът отправи скандални реплики и към други български политици, като не подмина премиера Бойко Борисов.

6 март беше обявен за ден на национален траур в памет на самозапалилия се Пламен Горанов, който почина на 3 март.