В пълна мъгла са мотивите, подтикнали 21-годишната Цвети Стоянова да скочи от 6-ия етаж. Две са основните версии, които от една страна запознати и приятели на гимнастичката лансират, а от друга страна идва позицията на нейната треньорка Илиана Раева.

В сутрешния блог на Нова телевизия кръстникът на Цвети Ангел Ангелов обвини Федерацията за състоянието, в което е оставено момичето. "Не може спортист от такъв ранг да се остави така. Има психолози, да не говорим, че треньорът е най-големият психолог. След като са знаели в какво състояние е, тя вече е била убедена, че участието ѝ на Олимпиадата в Рио е под въпрос и въпреки това да го оставят това дете ... не намирам думи. Илиана Раева е голям спортист, двигател на отборите, да се допусне това положение - не знам", коментира крайно емоционално Ангел Ангелов. По думите му здравословният проблем на Цвети вероятно е бил свързан с глезена, но самият той не знае със сигурност, пише ''Всеки ден''.

"Дай Боже да разберем дали действително от отбора са опитвали да убедят Цвети да дойде с тях на Европейското първенство", добави той, коментирайки втория статус на Илиана Раева в социалната мрежа. Той подчерта, че точно в момент, в който Цвети е решила да се откаже, на финала на кариерата си "...и това дете така да бъде оставено", подчерта отново Ангелов пред Нова телевизия. Той призна, че не знае как да отговори, какво различно е можело да се направи. "Цвети е била много разстроена от това, не бих казал отстраняване, а неучастие в отбора. От баща ѝ разбрах, че тя е била извадена от отбора", каза накрая кръстникът на гимнастичката ни.

*Ина Ананиева с Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова

В директно включване от Израел пред bTV Илиана Раева пък заяви, че "само тя (бел. ред. - Цвети) и един Господ знае какво е било в главата на това дете, за да направи това нещо." Раева допълни още, че "през последния месец и половина, още преди световното започна да дава индикации, че не иска да тренира повече. Това е едно дете, което безкрайно много е обгрижвано. Никаква видима, невидима индикация не е имало. Живее с нас през по-голямата част от времето. Никога не е имала причина да изпадне в състояние да не иска да се занимава с гимнастика. Не е давала основна версия, не може да спи добре, направихме всичко по силите ни. Казваше, че я боли коремът. Тя категорично отказваше да тренира, нормално и естествено е да приемем това нейно желание. Поиска да говори с мен като категорично каза, моля да ме разберете, не искам, не мога да се справя", разкри Раева. Тя каза още, че Цвети е прекарала една нощ в дома ѝ: "Почувства се много добре, тренира, каза че е добре и следобед каза, че не иска да играе. Остана една нощ в къщата на Ина Ананиева. Момичетата направиха невъзможното да я убедят.

"Тогава Даниела Велчева - два дни преди европейското е предложила поне да пътува с тях, но тя е отказала. Единственото, което може да правим е само да ѝ помагаме. Тя беше много разстроена, но нямаше причина поради която да е разстроена. Тежки тренировки не е имало в такава степен, че да я затормозят. Дори мисля че именно спортът е това, което я караше да се чувства добре", сподели тя и добави, че Цветелина Стоянова ѝ е благодарила, същото е казала и на момичетата от ансамбъла. Раева предаде думите ѝ: "Нали ще ми простите за това решение?" Илияна Раева ѝ отговорила, че няма за какво да ѝ прощават, че не иска да чувства никаква вина, че се е отказала, същото е казала на момичетата: "Единственото, което искаме, е тя да е здрава. За мен твоето здраве е най-важното нещо, гимнастиката не е всичко в този живот."

Говорено е с психоложката, тъй като са мислели, че има депресия, била е заведена на психолог, която е казала, че Цветелина Стоянова няма депресия.

В момента Цвети Стоянова не диша сама, а чрез апарат. Засега не могат да се направят някои изследвания заради състоянието на Цвети. Иначе Стоянова е докарана в съзнание в "Пирогов" и контактна.