''Изкуството да пътуваш Бавно''
от Дан Кийрън


Превод от английски: Камен Велчев
Предговор от Том Ходжкинсън

Добрият полет се оценява по негативни признаци: не са те отвлекли, не си паднал, не си повърнал, не си закъснял, не си се натровил от храната. И си благодарен за което.
Пол Теру

Докато хвърчим към поредната ваканция, профучавайки от летище до хотел в отчаянието си да избягаме от ежедневието и да уловим хубавото време, би било добре да се запитаме какво, по дяволите, правим. Наистина ли искаме да пътуваме, или само да пристигнем? Тази книга ни призовава да се замислим за истинската причина да пътуваме и за това какво се е случило с доброто старо пътешестване.

Освен да възхвалява предимствата на лежерната ваканция, Дан Кийрън ни убеждава, че трябва да изхвърлим туристическата брошура, че е по-добре да се влачим, отколкото да летим, че трябва да посрещнем провала в плановете с отворени обятия и че трябва да се потопим в преживяванията на истинското пътешествие. С предговор, написан от автора на Как да безделничим – всепризнатата „библия на лентяите“, Изкуството да пътуваш ни вдъхновява да пътуваме по-смислено и да изпитваме удоволствие от самия път. Не е ли крайно време да забавим ход?

Проницателен поглед в същината на нещата. Където и да пътувате, имате много да научите от тази книга.
Telegraph

Пътеписът е като файтона, теглен от коне: бавен, успокояващ, предлагащ задълбочен поглед върху пейзажа наоколо.
The Lady