Излезе световният бестселър на Ролф Добели, едно комплексно и увлекателно четиво, което ще ви посвети в изкуството на правилното мислене!

„Изкуството на правилното мислене: 52 мисловни грешки, които по-добре оставете на другите“ (превод: Жанина Драгостинова, 272 стр., цена: 15 лв.) е уникална книга, защото представя постиженията на съвременната психология на достъпен език и с чувство за хумор.

Мисловните грешки в смисъла, в който авторът използва това понятие, са систематичните отклонения към рационалността, към оптималното, логичното, разумното мислене и поведение. Например много по-често се случва да надценим знанията си, отколкото да ги подценим. Опасността от загуба много по-бързо ни подтиква към действие, отколкото изгледът нещо да спечелим. По-бързо забелязваме намръщените физиономии, отколкото усмихнатите...

„Настоящата книга може да не е пълното ви щастие, но все пак е някаква застраховка срещу самопричиняването на прекалено голямо нещастие”, настоява авторът. Роден през 1966 г. в Люцерн, Швейцария, Ролф Добели е бил главен изпълнителен директор в различни дъщерни дружества на групата на Swissair. С приятели създава фирмата getAbstract, най-големият световен търговец на популярна икономическа литература. Живял е в Хонконг, Австралия, Англия и дълги години в САЩ. Основател и куратор на ZURICH.MINDS – общество на водещи личности от областта на науката, културата и икономиката.