Последният завършен филм на отишлия си от свръхдоза наркотици през февруари актьор Филип Сиймур Хофман ще се завърти по родните кина на 5 септември.

Лентата носи името "Най-търсеният човек", а част от зрителите ще може да я гледат още днес на предприема в избрани кино салони в София, Бургас, Русе и Пловдив.

"Едно от най-интересните неща при "Най-търсеният човек" е, че той всъщност няма главен герой", споделя Стивън Корнуел, продуцент на филма.

"Има много хора, убедени, че постъпват правилно, но мотивите им са различни. Те влизат в конфликт около една централна цел, а тя е най-търсеният човек, когото всички те виждат от различна перспектива и търсят по различни причини", допълва продуцентът за фабулата на лентата.

Филип Сиймур Хофман, който спечели "Оскар" за "Капоти" през 2006 г. и е номиниран още три пъти за "Войната на Чарли Уилсън", "Съмнения" и "Учителят", е първият избран актьор за "Най-търсеният човек". По ирония на съдбата, това се оказва и последната завършена роля на звездата.

Хофман е определян като един от най-добрите актьори на своето поколение и е всеизвестен със своята отдаденост на работата.

Колегите му си спомнят за внушителното физическо присъствие, което той е внесъл на снимачната площадка на "Най-търсеният човек".

"Той се вкарва в настроението и придобива мощ, съответната аура. Беше много фокусиран и въздействащ", казва известният немски актьор Даниел Брюл.

Освен Филип Сиймур Хофман, в лентата участие взимат Рейчъл Макадамс, Робин Райт и Уилям Дефо.