На 16 юни 2015 г. (вторник) от 11:00 часа в „Галерия на открито“ в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“ в София ще бъде открита авторска фотоизложба на Андрей Рашев „ИЗРАЕЛ – ИСТОРИЯ, РЕЛИГИЯ, БЪДЕЩЕ“, посветена на 25-та годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел и 72-та годишнина от спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта по време на Втората световна война.

Организатори на събитието са: Столична община, Организация на евреите в България „Шалом“ и Посолството на Държавата Израел в София. Изложбата ще бъде открита от посланика на Държавата Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз, д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община и председателят на ОЕБ „Шалом“ Максим Бенвенисти.

Столичаните и гостите на София ще могат да видят изложбата до 30 юни 2015 г.



***
„ИЗРАЕЛ – ИСТОРИЯ, РЕЛИГИЯ, БЪДЕЩЕ“ е самостоятелен проект на оператора и фотограф Андрей Рашев и представя с авторски и артистичен поглед актуални теми от живота в Държавата Израел. Фотографиите отразяват многообразието и контраста на културите в Израел в три общи раздела:

ИСТОРИЯ
Съвременният поглед върху исторически и библейски места в Израел. Как древната история се вписва днес в динамичната градска среда и какво се е променило за повече от две хиляди години?

РЕЛИГИЯ
Съжителството на религиите в Държавата Израел. Как си взаимодействат със съвременния светски живот и ценности.

БЪДЕЩЕ
Улицата днес отразява очакването за утрешния ден. Поглед през обектива, скрит от хората, но същевременно много близо до тях, пресъздаващ емоции и чувства, търсещ частица от бъдещето.

ЗА АВТОРА
АНДРЕЙ РАШЕВ е завършил през 2008 г. НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност “Филмово и телевизионно операторство и фотография”. 12 години работа в кино и телевизионни продукции. Има 4 самостоятелни авторски изложби в София, Варна и Берлин, 2 пълнометражни документални филма, 14 късометражни филма, над 20 публикации в списания, 10 корици на списания. Награда за операторско майсторство на Фестивала “Ранно пиле” 2006 г. за филма “Механизъм”.