Изключителни фотографии и документални кадри от портфолиото на Steve McCurry ще бъдат изложени в столичната галерия "VIVACOM Art Hall". Едни от най-емблематичните творби на популярния фотограф ще могат да бъдат разгледани от 25-ти май до 17-ти юни.

Чрез снимки с уникална интензивност и красота, Steve McCurry отразява огромните промени в света, в който живеем. Американецът вижда себе си като хроникьор, който със своя свят от образи, разказва истории за изчезващи култури и последствията от глобализацията.

McCurry създава незабравими снимки, вдъхновени от пътуванията му на 6 континента и множество различни държави. Неговата работа обхваща всичко - от конфликти, изчезващи култури, древни традиции до съвременни култури, но винаги запазвайки човешкия елемент, което е в сърцето на една от най-успешните му и пленителни снимки - Афганистанското Момиче.

Сн. Bruno Barbey

Въпреки, че McCurry започва да прави своите снимки като поредица, той все пак успява да кондензира сцените в отделните картини до такава степен, че те разказват цели истории. Често, в действителност, фотографиите му изглеждат като сцена, която представя хората в оригиналния контекст на техния живот.

*Сн. Steve McCurry

McCurry описва себе си като фотограф, който живее на "ръба на конфликтите." Той придобива международна слава през 1979 г., когато преоблечен като Муджахидин, изнася контрабандно първите снимки от окупиран Афганистан. Няколко години по-късно, в бежански лагер в Пакистан, той прави най-известната си снимка, фотография на афганистанско зеленооко момиче, която впоследствие се превръща в икона.

*Сн. Steve McCurry

Steve McCurry е една от най-ярките личности в съвременната фотография през последните тридесет години. Роден във Филаделфия, Пенсилвания, той учи кинематография в Pennsylvania State University. Той е удостоен с някои от най-престижните награди включително Златният Медал Robert Capa, наградата National Press Photographers, и безпрецедентните първи четири награди от конкурса World Press Photo са сред множеството спечелени от него награди.

*Сн. Steve McCurry

Фотографиите могат да бъдат разгледани във "VIVACOM Art Hall" на ул. Гурко 4, София от 25-ти май до 17-ти юни 2016. Вход свободен.