На 14-и октомври от 19:00 часа във VIVACOM Art Hall ще бъде открита фотографската изложба “Pin-up момичетата на Бъни” на легендарната pin-up фотографка Бъни Йегър.

Това е първа по рода си изложба за Източна Европа и включва 50 кадъра, сред които автопортрети на самата Бъни, както и невиждани досега снимки на знакови модели и актриси от 50-те и 60-те години в САЩ.

Легендарната  Бъни Йегър е автор на емблематичния  кадър с Урсула Андрес и Шон Конъри в първия филм за Джеймс Бонд – „Д-р Но” (1962). Тя е жената, открила легендарните Бети Пейдж, Мария Стингър, Лиза Уинтърс и Джойс Низари. Бъни Йегър ще остане в историята като първата жена, снимала за Playboy и създала едни от най-знаковите корици на списанието, наложила банския костюм тип „бикини“ и изиграла важна роля за еманципацията на жените и сексуалната революция през 20 век в САЩ.

За най-голямото подобно събитие, представящо емблематичния поп културен американски стил в тази част на света, и първото представяне на американската фотографска икона в България, пристигат нейният личен агент Ед Кристин и берлинският куратор Хелмут Шустер, който е организирал първата й изложба в Европа. В 17:00 часа, малко преди откриването на изложбата, двамата специални гости ще изнесат лекция на тема „Бизнесът в изкуството”, в която ще разкрият малко от тайните на занаята – как да организираме изложба, как да работим с агент, да продаваме изкуство и т.н.

Можете да се насладите на изложбата до 27 октомври. Вход свободен.