На 7 април от 18:30 ч. в Мраморно фоайе на Националния дворец на културата (НДК) ще бъде официално открита изложбата TARGET на Моника Тошева.

Тя ще може да бъде разглеждана всеки ден до 19 април и е организирана съвместно с най-новата галерия за съвременно българско изкуство - "Контраст".

Живописец и галерист, Моника Тошева с амбиция, хъс и професионализъм развива това виртуално (засега) пространство, давайки възможност на младите автори да заявят себе си.



ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА “TARGET”:
"Идеята за изложбата ми се роди в залата по стрелба. Това е едно от хобитата, които имам и с които се освобождавам от напрежението. Един ден се вгледах по-дълго в една от мишените, които бях простреляла и осъзнах, че всички ние имаме своите цели, които следваме в живота, но често пъти самите ние се превръщаме в мишена. Хората, случките и събитията които ни заобикалят понякога ни изненадват и ни „прострелват“ с думите и действията си. Често пъти се чувстваме под прицел и взимаме решения, които биха ни помогнали да избегнем поредния „куршум“ на живота. В серията от картини TARGET изследвам силата на художника и на твореца, който борави с най-силното оръжие, а именно изкуството. Той има дарбата да бъде стрелеца и мишената едновременно, рисувайки платното на своя живот, а посланията, които отправя към публиката често пъти попадат право в целта”.
Моника Тошева