На 12 април (вторник) от 18:00ч. в столичната Gallery 2.0 на ул. „6-ти септември” 26, ще бъде открита изложбата „Това което Толкова Такова”.

Графичният и интериорен дизайнер Ясен Панов, заедно със Стойко Ангелов и Иван Събчев, създатели на добре познатото ателие Арт.Е, са автори на тази нова изложба-провокация.

„Една изложба – Един празник - Едно предизвикателство” – това е мотото на творците, участници в проекта. В основата е тяхното приятелство, което им дава необходимата свобода да работят без условности. Няма тема, без задание, по-скоро провокация в търсене на нови и интригуващи пътеки.

Или казано с езика на авторите, изложбата "Това което Толкова Такова" е: „Това, което по ред причини не си направил досега. Това което, толкова дълбоко в теб човърка. Това, от което се страхуваш, без да има причина. Това, от което бягаш, а то те прави истински щастлив. Това, което смяташ за минало,остаряло и видяно...Това е, това което толкова такова...”

Ако искате да се убедите сами, колко по-лесно е да живееш в света на изкуството свободно, но с естетическа мярка, заповядайте на 12 април от 19:00ч., Ясен Панов и Арт.Е ще ви убедят в това.

Изложбата ще бъде представена в Галерия 2.0 (Малките Пет кьошета) от 12 до 17 април.



Кои са Арт. Е?

Иван Събчев и Стойко Ангелов. Двама приятели, които прегърнаха мечтата си и я осъществяват успешно повече от пет години. Дълго време преди това изучават техниката и тънкостите на керамиката. Днес няма галерия, която да не e излагала техните красиви порцеланови изделия. Разнообразието е огромно, а хрумките нестихващи. Участват успешно за поредна година в любимия на софиянци летен фестивал „София диша”. През есента на 2015г. ателие АРТ Е. инициира мултижанровата изложба „Леки форми на отклонение”, която им донесе и международна известност. Много от техните работи са притежание на чужди граждани. Работите им се продават все по- успешно и извън границата на България. Ателие АРТ Е. посреща и гости на ул. „Иван Щерев” 16 в София. Това е мястото, където най-точно можете да разберете, защо тези двама приятели избраха керамиката за свое призвание.

Кой е Ясен Панов?

Завършва Художествената академия със специалност „Художествено оформление на книгата и графичен дизайн”.
Познат в художествените среди със самостоятелни и групови изложби в галериите: Градска галерия Пловдив; Галерия „Теста”; Галерия „VivaArt” Виена; Галерия-ателие „ID”- Ина Дамянова; Галерия „Спектър”;Галерия Ата Рай”; Галерия на Германското посолство в София; Галерия НДК;Бизнес сграда „Реми” в София и още много други. Художник е на издателствата: „Прозорец”, „Гурме”, „Спектър” и „Иван Вазов”. Арт Директор на списанията: „Лада”; вестник „Култура”; списание „Сол и пипер”, списание „Бакхус”, сп. Меню, сп.EGO, сп. Gentleman. Ясен Панов се занимава и в областта на интериорния дизайн. Негови проекти са ресторантите „Отвъд Алеята зад шкафа”, ресторант Mediteraneo; ресторант Hamachi, Rесторанти и бистра от веригата La Bottegа, ресторант Cinecitta и още много други.