Сериозни главоболия имала Венета Райкова през 2005 година, когато броила 50 000 лева кеш за апартамент на зелено.

По това време блондинката от Попово решила, че й е време да зареже живота по квартири, заради което инвестирала всичките си спестявания в градеж в столичния квартал "Павлово", където си заплюла по скица двустайно жилище със западно изложение.
На шестия месец след сключването на сделката обаче Райкова забелязала, че по изкопа не се работи, дори отсъстват строители.

Напористата журналистка успяла да се свърже и с други собственици в сградата и всички заедно установили, че са измамени, тъй като строителят обявил фалит и заявил, че няма пари, с които да довърши сградата.

Разтреперана, че е изгоряла с всичките си спестявания, Венета започнала да звъни на различни приятели и познати, търсейки помощ. Благодарение на популярния си статут, тв звездата получила опеката на столична бизнесдама с връзки в строителния бизнес и веднага й били възстановени 50-те бона.

По-късно Райкова извади късмет и от тв играта "Сделка или не" спечели 75 000 лева, които добави към злополучните си спасени спестявания и така си купи шикозно жилище, пише седмичник.