Какъв е светът в който живеем? Сами ли определяме съдбата си? Умишлено ли населението по света става все по-неграмотно? Защо заблудите за нашата история набират сила? На каква азбука пишем? Тези и други дълбоки въпроси поставя „Измамна реалност“, новият филм на журналиста и водещ Стойчо Керев. Филмът ще бъде показан на една единствена прожекция в Зала 1 на НДК на 5 април от 19:00ч. Билетите вече са в продажба.

„Това е филм, в който зрителите ще открият скрити кодове и послания. Филм, който предизвиква хората да се замислят. За информацията наричана официална, за загубеното познание, за нашите букви разказвани погрешно. Защо историята ни е представяна със сериозна доза отрова? А познаваме ли настоящето, правим ли разлика между истинска и измамна реалност.“, разказва авторът и продуцент Стойчо Керев.



През последните години журналистът се отдава на проекта „Новото познание“, който надскача първоначалната концепция за онлайн предаване.

„Оказа се, че темите докосват хората. Те разказват сами различните гледни точки и правят отлика от онези, които им се предлагат обилно с вечерята. В нашите обиколки в страната за срещи и дебати видях какво изразяват очите на хората. Например, Фестивалният комплекс във Варна се оказа тесен за всички желаещи, в Пловдив билетите бяха разпродадени за по-малко от час, в София имахме няколко срещи пред препълнени зали с възможно най-будната аудитория. Бургас, Стара Загора, но спирам дотук. Всички разговори, всички тези хора ни показаха, че е необходима лента, която да разкаже темата за грандиозната подмяна и именно заради тях направихме „Измамна реалност“, завършва Керев.