Хубавицата Гери (Милена Маркова) е на път да стане синоптичка в Нова телевизия и да измести Деси Банова от екрана – поне в следващия епизод на „Етажна собственост” на 10-ти май.

Гери е напълно убедена в способностите и чара си и се подготвя за стремглава кариера в телевизията. За да е по-сигурна в своя успех, тя дори омайва режисьора на прогнозата за времето. Така вратите пред телевизионната й кариера са широко отворени, а съседите са ужасно горди с нея!

За радост на зрителите, в този епизод на „Етажна собственост” участва и истинската Деси Банова в ролята на себе си. Ще успее ли Гери да измести Деси и да сбъдне своята мечта да стане известна, ще разберем в четвъртък по Нова телевизия, когато ни очаква една от най-забавните прогнози за времето.

В същия епизод на „Етажна собственост” Шекспир се настанява в кв. „Надежда”. Това не е шега, а самата истина, защото съседите от блок 25 изведнъж стават много културни, организирайки най-смешната и абсурдна театрална постановка, поставяна някога. Под строгата режисура на военния Джамбазов (Антон Радичев), се раждат новите „Ромео и Жулиета” – такива, каквито никога не сте си ги представяли.

Стимулът на съседите да се посветят на театъра обаче е… чисто материален. Столична община обявява конкурс за финансиране на културни проекти по кварталите, а наградата е повече от съблазнителна – 20 000лв. Пари, от които съседите спешно се нуждаят, за да покрият натрупаните сметки за топла вода, която вече им е спряна. Затова те виждат в общинския конкурс единствения шанс да си набавят средствата за изплащане на дължимото.

Както винаги се получава, етажната собственост превръща всяко добро и полезно намерение в пълен цирк на абсурда. Декорите липсват, костюмите не са съвсем готови, Ромео е скован от сценична треска, баба Цеца все не може да разбере, кога да се появи на сцената, а Жулиета зарязва целия театър минути преди старта на представлението! Ужасеният режисьор е просто пред припадък. Като за капак журито, което трябва да оцени културната програма, се оказва добре познатата на съседите пианистка Спиридонова (Мариета Петрова), която те неотдавна са изгонили от блока с решение на етажната собственост.

Спиридонова вече работи в отдел „Култура” на общината, но не е забравила, как са я изхвърлили от блока. Ще си отмъсти ли тя на бившите съседи или ще се смили над тях, за да спечелят голямата награда?