Перфектният сос бешамел ще даде картбланш на 5 от хоби-готвачите в MasterChef да заемат мястото си в една от най-големите кухни на България.

Претендентите за титлата и голямата награда ще разполагат с 20 минути, за да впечатлят строгото, но справедливо жури. В друго предизвикателство пък участниците ще бъдат разделени на три групи, всяка от които ще получи различни задачи.

Андре Токев ще демонстрира три от задължителните качества за всеки професионалист – точност, бързина и прецизност, въпреки напрежението. Любителите-готвачи ще трябва да постигнат идеално еднакви кубчета от различни текстури. Петър Михалчев ще даде урок за приготвянето на един от основните сосове с няколко уловки – издръжливост, търпение и баланс на вкусовете.

Шеф Ангелов пък ще запретне ръкави, за да покаже как се върши „мръсна” и трудоемка работа с мирис на перфекционизъм. Последните позиции пред плотовете на MasterChef ще бъдат определени в допълнително изпитание - в изобилие от продукти, хоби-готвачите ще трябва да сътворят ястие, в което отново да изпъква сосът бешамел. Кои от участниците ще облекат престилки с тяхното име ще разберем още утре.