През изминалата седмица се проведе и станалият вече традиция за Фестивала конкурс за едно от местата във вечерната програма. Изцяло доверявайки се на своята публика, организаторите оставят избора в техни ръце, след като до финал допуснат трите най-достойни изпълнения според тях.

Тази година на най-голям почитателски вот се зарадваха пловдичаните от Panic Station. Щастливи от победата си, рокаджиите споделиха: "Развълнувани сме, че успяхме да се класираме за второто издание на Plus Festival, още повече, че това се случи в същата вечер в която бяхме наградени с първо място сред групите на 18-ия пореден Pop Rock Fest Nessebar 2015. Емоцията да се качиш на сцена пред толкова многобройна публика, каквато със сигурност ще има в Пазарджик, безспорно е незаменима. А това, че ще сме сред вече доказали се артисти в България, още повече ни мотивира да дадем всичко от себе си и да впечатлим максимално хората, които ще ни слушат и гледат".

А списъкът с доказали се изпълнители в програмата на Плюс Фестивал Пазарджик 2015 е неоспорим факт. В първата вечер, жителите и гости на Пазарджик ще видят изпълненията на Криско и Павел, Венци Венц & Моисей. На 12 септември на голямата сцена ще се качат легендите на българския рок - Б.Т.Р., както и тийн идолите - Революция Z. Гвоздеят на грандиозното закриване на Фестивала ще бъдат Любо Киров и Мария Илиева, който ще радват пазарджиклии на 13 септември.

По време на трите фестивални дни, на сцената ще се качат и изпълнители от шест европейски държави. Това са: Jarno Ibarra (Холандия), Karina Ghita (Румъния), Joe West (Англия), Maroon 5 Serbian Tribute Band (Сърбия), Leon Rudolf (Германия), Beatrix Crew (Македония). На голямата сцена на Плюс Фестивал на “Острова” ще може да видим още Electra Crew, The Hopers, Лазар Вълчев Live Band, Александра Борисова, N'Core & Dorothy, Виктор Либа, Ni.co, Емил Петров, Dem Divas, Стефан Стоилов, Танцов състав „Албена”, Ballet Obsession, Лили Пенчева, Балет „Мега”.

За втора поредна година Плюс Фестивал се организира от Община Пазарджик, с подкрепата на кмета Тодор Попов и специалистите от дирекция "Образование и култура". Преди месец дирекция "Образование и култура" публикува инфографика с многобройните културни инициативи, които се организират на територията на града. От разпространените данни стана ясно, че Плюс Фестивал набира сериозна подкрепа и се радва на популярност, въпреки че това е едва втората година на събитието..

Организаторите споделят, че в идните дни ще разкрият и последните детайли и изненади около дневните дейности на Фестивала, които ще радват жителите и гостите на града.

Плюс Фестивал Пазарджик 2015, 11-13 септември