На 16 септември в зала Фестивална българските фенове ще се срещнат отново с любимеца си Manu Chao.

Много хора все още помнят концерта на култовия французин с испански корени от преди 2 години, а сега е време за нова доза хитове като “Clandestino”, “Bongo Bong”, “Me Gustas Tu”, "Je ne t'aime plus", “Me Llaman Calle” и други.

Билетите за концерта на Manu Chao влизат в продажба от днес (14 юни) в мрежата на Ticketstream в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Office 1 Superstore, M-Tel, Orange, Техномаркет, На Тъмно, клуб Строежа, бар Петък, както и онлайн на www.ticketstream.bg .

Броят билети, които ще бъдат пуснати в продажба, е ограничен до 3000. Цената им на предварителна продажба, както и на място в деня на събитието е 50 лв.

На 16 септември отново ще станем свидетели  на неповторимия спектакъл и енергия, които Manu Chao споделя с публиката, уникална смес от Ska, Reggae, Punk, латинска музика, салса или неподправени рок химни. На концертите му група и публика са едно цяло. В продължение на над два часа не съществуват граници, различия или грижи, а само музика, единство, страхотно настроение и един голям празник.

За Manu Chao:

Славата достига Manu Chao през 1988г, когато групата, в която участват още брат му и братовчед му /“Mano Negra”/ дебютират с албума Pachanka. Песента от същия албум - “Mala Vida” превзема световните класации, а групата получава договор с гиганта Virgin. Славно, но кратко е съществуването на фамилната банда, а след разпадането й се появява Manu Chao.

"Пиша песните само за себе си, но се радвам много, когато те се харесат на публиката", разказва Manu Chao. За разлика от повечето музиканти, той и хората около него, се отдават на абсолютна импровизация и свобода на творчеството. Музиката му е максимално енергична и трудно попада в една категория - стилова или езикова. Казва за себе си, че е човек, който се чувства уютно на всяко място по света. Твърди, че музиката го следва навсякъде, тъй като го прави щастлив. Той е: "гражданин на момента", антиглобалист, ревностен защитник на различни екологични каузи и яростен критик на комерсиализма. Либералните му убеждения намират изява и в активната му подкрепа за легализирането на марихуаната. Смята се за свободен и цени простите неща - в живота и в изкуството. Почита музиката на Боб Марли.

Първият албум, с който Manu Chao става световно известен - “Clandestino”  от 1998г е с платинен статус, а  безспорен хит от него е песента “Bongo Bong”. Албумът се превръща в нещо, като химн на емигрантите по света, a Manu Chao е горд от това. Част от музиката към филма на Костурица -“Марадона”, посветен на легендата Диего Марадона е дело на Manu Chao, от където е песента “La Vida Tombola”. През 2006г получава наградата Goya, за песента “Me Llaman Calle” към испанския филм “Princesas”. Албумът “La Radiolina” от края на 2007г (със златен статус) получава две номинации за Латино Грами - в категорията Best Alternative Music Album и за песента “Me Llaman Calle” в категорията Best Short Form Music Video.

В La Ventura Manu Chao е придружаван отново от китариста Madjid , Philippe Teboul на барабаните и басиста Gambeat, дългогодишни приятели от групите Radio Bemba и Mano Negra. В сетлистовете на четворката присъстват както легендарни парчета на гореспоменатите групи, така и нови, никога незаписвани и неиздавани песни.

Manu Chao е сред най-влиятелните съвременни музиканти, обичан от хиляди фенове на пет  континента заради социалната си ангажираност, креативността си и таланта да създава уникална музика.

През последните няколко години стотици хиляди по целия свят се радват на музиката му, благодарение на енергичните лайфове на Manu Chao La Ventura.