Колеги музиканти изпълниха за сбогом с Димо песента „Приказка“, първият голям хит на група P.I.F на поклонението на загиналия от ковид музикант в столична църква днес. От издаването си през 2000 година до днес остава една от най-обичаните български популярни песни, а сред колегите с китари и други музикални инструменти бе и депутатът от ГЕРБ Калин Вельов.

"Димо ще го запомним с това, че е много добро момче. Не е случайно това, че тази група има една изключително вярна и много голяма публика. Всички усещаха инстинктивно, че той е много добър човек - това е едното. Второто - безкомпромисния дух, с който правеше музика", коментира Саня Армутлиева.

Близки и приятели на вокалиста се събраха на плажа и в родния му град Варна, за да го изпратят по последния му път. Срещата се състоя пред едно от заведенията, в които Димо и групата са правили някои от най-емблематичните си участия. 

Със свещи и цветя, те изразиха почитта си към твореца. А в морето бяха пуснати послания. Димо Стоянов изгуби битката с коронавируса преди два дни. Той беше на 45 години.

снимки:Булфото