Суетата е нещо съвсем нормално, характерно и дори задължително за популярните личности, особено в сферата на шоубизнеса. Ето защо сме свикнали да виждаме как певци и групи се превъплъщават във всевъзможни роли. Има и такива артисти обаче, които не пожелаха да застанат пред обектива за видеоклиповете на своите парчета.

Дони и Нети са всичко друго, но не и звезди в общоприетия, леко клиширан смисъл на думата.  Просто никога не са били от онези популярни личности, чиято основна работа е да позират под светлините на прожекторите. Това доказва и видеоклипът към парчето им „Искаш ли“.

Каквото и да се каже за видеоклипа към коледната песен на група „Тролите“, озаглавена „Коледен тролей“ – малко ще е. Видеото е изцяло анимирано, а случките и събитията вътре привидно не следват каквато и да било логична последователност, но едновременно с това кореспондират успешно с най-тъмните ъгли на човешката душевност.

След 5-годишно отсъствие от музикалната сцена, група Ice Cream се завърнаха с новото си парче „Мисля си“. Видеоклипът е режисиран от Даниел Димитров, чието дело е и текстът, който е доста социално насочен. Никой от членовете на завърналата се група не се появява във видеото. Вместо това главни герои вътре са две деца и един гайдар.

Интересен проект е видеоклипът към парчето "Path" в изпълнение на Yoko от Тhe Top Stoppers, което е саундтрак към комикс новелата "Бяс". Видеото е съставено от части на комикса, чийто текст е дело на Сибила Коритарева, а рисунките са от Иван Коритарев.

Доста атрактивната музикална формация „Ша-ша“, чието творчество е интересна смесица между фънк, рок, поп, джас и латино, също се отличават с артистичните си видеоклипове, в които присъстват какви ли не обекти - одушевени или не, но най-рядко - самите изпълнители. Пример за това е видеото към парчето „Снежен човек“.