След изчерпване на билетите за всичките 11 спектакъла на „Фантомът на операта“ още преди премиерата, са поискани правата за допълнителни спектакли. Така зрителите в България ще могат да гледат култовия мюзикъл на сцената на Националния музикален театър на нови извънредни дати до края на март. Допълнителните спектакли ще се играят на следните дати:

През февруари: 14, 15, 16 от 19 ЧАСА, 17 /от 17 часа/, 21, 22, 23 от 19 часа, 24-ти /от 17 часа/

През март: 23, 24 /от 17 часа/, 27, 28, 29 и 30 

Цели три години продължават преговорите по отстъпването на правата за постановката на сцената на Националния музикален театър. Реализирането на „Фантомът на операта” е най-скъпата премиера на Националния музикален театър. Въпреки сериозните отстъпки, дадени от фирмата на Уебър, това са най-скъпите авторски права за мюзикъл в досегашната история на театъра. Допълнителни средства са инвестирани в мащабната сценография, озвучителната и осветителната техника, в изработването на близо 400 оригинални костюми.

„Фантомът на операта” ще е най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти, правени досега на сцената на Националния музикален театър. Част от актьорите ще се движат по скеле, което е издигнато на височина шест метра над сцената. За мистериите и специалните ефекти в спектакъла се ползва професионалната помощ на илюзионисти и каскадьори.

Постановката в Националния музикалния театър залага на талантливия актьорски състав. В главната роля на Фантома ще се редуват младият солист на театъра Владимир Грудков и звездата от последната Евровизия Влади Михайлов. В образа на Кристин се въплъщават солистките на театъра Весела Делчева и Теменужка Трифонова, както и победителката от „Х фактор“ Християна Лоизу като гост-звезда. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов.

Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов. Спектакълът се играе на български език. Автор на превода е Виктор Макаров.

След повече от 33 години на над 166 сцени по света, 140 милиона зрители и над 70 престижни награди, "Фантомът на операта" ще покори сърцата и на взискателната българска публика.