"Анита Мейзер е съзнавала, че нанася телесна повреда на мъжа си. Прокуратурата ще поиска постоянен арест." Това каза говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Предположението на прокуратурата е, че става въпрос за причиняване на смърт по непредпазливост. Мотивите за престъплението се изясняват, допълни Лазаров. Той разкри, че Мейзер сама подала сигнала за смъртта на приятеля си и, че тя има своята теория за случилото се.

Разследването ще продължи поне 2 месеца. Лазаров отрече информацията, че Николай Димов е бил заклан.

"Причините за настъпването на смъртта са обект на съдебно-медицинска експертиза. Искам да опровергая слуховете, че пострадалия е бил заклан. Няма подобно нещо", допълни Лазаров.

Мейзер първо обяснила пред полицията, че се е прибрала с мъжа си и веднага след това е излязла, но след проверка на камерите се е видяло, че в сградата, където е домът на миската и мъжът й никой не е влизал. Освен това до нейния апартамент се стига само с асансьор, за който трябва човек да има чип или да бъде извикан от горе. Доказано е, че никой друг не е влизал в дома им. Тялото на Николай Димов бе намерено безжизнено в семейното жилище.

Слухът, пуснат от самата Анита, бе, че 40-годишният фитнес инструктор и спортист бил вързан със свински опашки приживе. В момента мярката за задържане под стража на миската е удължена от 24 на 72 часа. "Анита Мейзер е съзнавала, че нанася телесна повреда на съпруга си", заяви още Лазаров, пише 24chasa.bg.  Стана ясно и обвинението, което й е повдигнато - по член 124 ал. 1 от НК, грозят я от две до 8 години затвор - причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда.

"Връзката ни е бурна, като куче и котка сме". Това споделя Анита Мейзер за отношенията й с 12 години по-младия от нея Николай Димов, за чието убийство тя е задържана и обвинена. Признанието 52-годишната Анита прави през юни, а сигнала за смъртта на мъжа, с когото имат сключен брак на Хаваи, е подала в неделя. Смъртта му е настъпила в нощта срещу неделя. При свое участие в "На кафе" Мисис България разкрива, че фитнес инструкторът и културист й е казвал, че е дива котка.

Именно една от версиите за смъртта на Николай, която набира все повече популярност, е убийство по време на секс или на сексуална игра - предполага се, че Анита Желева, известна като Мейзер, го е задушила или удушила, защото не е знаела кога да спре. От прокуратурата втори ден отказват да кажат това ли е причината.

Припомняме, че Анита Мейзер, на която Николай е втори съпруг, твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч през нощта в събота, като оставила Николай пред луксозната жилищната сграда близо до Евксиноград да говори с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв.