Александрина Караджова - Acrista подготвя нова самостоятелна изложба, която ще бъде открита на 01.12.2016 г., от 19:30 ч., в уютното пространство на галерия The Art Foundation на ул."Дякон Игнатий" 19.

Изложбата носи заглaвието “Изящна и огнена” и може да бъде посетена от 1 до 5 декември. Включва 13 фигуративни маслени платна, които са рисувани през последните две години и са разделени в две серии - голо тяло и фламенко серия.


Тринадесетте платна ще ви срещнат с образите на жени и историите, които те разказват с поглед, тяло и жест - така както само една жена умее. Магнетични, дръзки, страстни, а друг път нежни, деликатни и ефирни платната илюстрират богатия емоционален свят на жената.

Свят, в който историите за любов, страст, раздели, очакване и безсънни нощи прекарани в танц със стихиите преливат една в друга и разказват за магията да си жена. Изборът на Acrista да разкаже истории чрез образа на жената ги прави близки и интимни като усещане. Картините сякаш ни нашепват, че всеки от нас носи същия богат емоционален свят, който понякога се нуждае да бъде провокиран от нечии образ, за да разкаже своята история.

Вечерта на откриването ще бъде представен и новия и арт каталог, който освен картини, съдържа и нейни стихове, импресии, размисли за процеса на рисуване и снимков материал от ателието, в което работи. Средствата, необходими за отпечатването на каталога, Александрина набира с помощта на crowdfunding* кампания на сайта indiegogo.com. Вижте повече информация за кампанията и какво още можете да получите според заделената от вас сума.