Едно от най-интересните и актуални имена на независимата музикална сцена ще ни отведе на наистина необикновено пътуване през разнообразни стилове и усещания този уикенд.

Отправна точка на Jessy Lanza е по-скоро предвидимият град Хамилтън, но това като че ли изостря умението ѝ да бъде нетипична, интересна и да създава атмосфера, съчетаваща усещането за уют и парти в едно. Jessy идва у нас по покана на Reel Feel и Sofia Live Club, и с подкрепата на Boyscout. У нас ще бъде на 18 март, а световната ѝ обиколка включва градове в Литва, Естония, Италия, Франция, минава през Дубай и стига до ключови места като Сан Франциско и Сиатъл.

Градовете, които ще се докоснат за една вечер до музиката ѝ, са разнообразни като стиловете, които тя смесва. Jessy умело съчетава електроника, минималистичен поп, осемдесетарско диско, фънк, хаус и арендби и ги превръща в своя разпознаваема запазена марка.

Дебютният албум на Jessy от 2013 г. получава одобрението на Times, Dazed and Confused и печели четвърто място в класацията на Resident Advisor. Новият ѝ албум „Oh No“ пък стигна до краткия списък за престижната награда Polaris, за която назад останаха далеч по-комерсиални имена като Drake и The Weekend, както и дългогодишното денс-дуо Junior Boys.

Ако днес я попитате защо албумът носи това име, отговаря, че правенето на музика е най-великото, с което се е занимавала, но и най-голямото предизвикателство. Така че – oh, yes!, Jessy отново създаде страхотен албум, който ще чуем на 18 март в Sofia Live Club.

Билети за събитието се намират в OMV, The Mall, билетен център НДК и в мрежата на Eventim. Начален час е 23:00, а клубът отваря врати в 21:00 ч. Билетът не гарантира седящо място. Организаторът си запазва правото на промени.