Поп певицата Йоана бе първата изгонена от настоящия сезон на „Биг Брадър".

Певицата споделя, че дори в рамките на седмица тя отново е успяла да усети магията на риалити шоуто и е доволна, че дори и за дни е била под светлината на прожекторите. Краткият престой в Къщата обаче се превръща в причина за дълъг разговор с блондинката, която хвърля светлина не само за отношенията си със съквартирантите, но и за всичко по-любопитно, случващо се в личния й живот.

-Как се чувствате след излизането си от Къщата?

-Макар че престоят ми в предаването беше кратък, го усетих много добре. Чувствам се прекрасно на свобода. Имах своето време за реванш...



-Към кого?

-Изобщо към престоя си да бъда отново в „Биг Брадър". За мен една седмица бе напълно достатъчна да поправя грешките си от предишния път. Доволна и щастлива съм от всичко, което се случи.

-Имахте ли амбиции да стигнете до финала?


-О, категорично не. Имах амбициите да бъда човек с позиция, който взема зрели решения и който умее да се позиционира сред други хора, които не познава добре в детайли.

-Каква бе мотивацията ви отново да влезете в шоуто и да се подложите на подобна авантюра?


-Кое е точно авантюра? Една авантюра срещу 100 000 лева е много приятна авантюра. Пожелавам я на всеки! (смее се - б.а.) Истината е, че тази година продуцентите ми отправиха неустоимо предложение и аз не можах да им откажа. Всеки участвал във „ВИП Брадър" изпитва дълго време един сантимент към предаването и когато ти се удаде възможност отново да си в къщата и тя е подплатена с един добър финансов оттенък, нещата се случват много лесно.



-Как ви се стори Къщата 2 години по-късно?

-Вижте, чисто от сантиментална гледна точка аз непрестанно връщах лентата назад и се присещах за моменти от предишния сезон, в който участвах. Беше ми мило да съм в предаването и да се връщам назад в спомените си. Подборът на съквартирантите тази година е много добър, изключително симпатични хора - Соня Колтуклиева е една от тях, не познавах Деси Слава отблизо, но и това се случи и я намирам за страхотна. Същото мога да кажа и за Ваня Джаферович, Борислав... С Ваня Червенкова сме приятелки в живота, това за никого не е тайна. Двете се сближихме изключително много след „ВИП Брадър 2013". Ние се познавахме и преди това, но бегло.

-Какви чувства изпитахте в предаването само за седмица - ще станете ли с някого по-конкретно приятелка и натрупахте ли негативизъм към друг?

-Поначало не съм злопаметна, така че няма какво да коментирам. Открих нови хора и смятам, че със Соня бихме станали приятелки и навън. Времето ще покаже дали с момчетата ще имаме отношения и навън.



-Имаше ли в Къщата искра между вас и Борислав?

-О, моля ви се, това е абсолютно несериозно. Имам си дългогодишен приятел. Истината е, че в такива моменти на телевизионно излъчване иронията ми и чувството ми за хумор ми изиграват лоша шега. Реално - говоря повече, отколкото мисля. Надявам се, че всички са научили, че става въпрос за шега. Щастлива съм с мъжа до себе си. Имам перфектни взаимоотношения и с бившия ми мъж - Ясен Козев, с когото имаме и две деца.

-По какъв начин си изкарвате хляба през последните години?

-Работя в ресторантьорския бизнес от няколко години. Съдружник съм в един от най-големите столични ресторанти, който разполага с 400 места. Менажирам събитията в него, вечер след 23 часа имаме пиано-бар и каним различни популярни изпълнители. Не мизерствам, не стоя без работа, добре се справям с живота си.

-Как се насочихте към ресторантьорския бизнес и беше ли трудна крачката от поп сцената към управляването на заведения?

-Животът ми като музикант бе изпълнен с много пътувания и много нощен труд. Всичко това се отразяваше върху личния ми живот, нямах време да се срещам редовно със семейството си. Лесно взех решението да оставя поп сцената и да заработя в сферата на обслужването, защото, честно казано, изкарвам в пъти повече пари като част от този бизнес, отколкото като пътуваща певица.



-Колко време продължи кариерата Ви на певица и самата Вие кога почувствахте, че краят е настъпил?


-Трудно бих казала, че кариерата ми е приключила, тъй като си оставам певица до живот. Човек никога не знае какво го очаква. Около 12 години бях активно в шоубизнеса, няколко пъти съм обиколила клубовете на цялата страна. Но вижте - професията „певица" е изключително неблагодарна, особено когато не си в комерсиалния бранш като фолка, където работят изключително добре. В поп музиката обаче не е така. Мога да назова едва 2-3 имена, които работят почти наравно с фолк певиците и заработват прилични доходи. Всички останали трудно изкарват своите пари, работят за смешно ниски хонорари, няма какво да се лъжем. А разходите са огромни - една хубава песен с клип вече струва над 15 000 лева.

-По време на Вашата кариера припечеленото от вас бе ли Ви достатъчно?


-Не. Именно поради тази причина преразгледах приоритетите си и реших да зарежа музиката, за да печеля по-добре, макар и в друго поприще.

-Какво не ви достигна, за да се задържите на гребена на славата и да сте и днес на голямата сцена?

-Никога не съм била в комерсиалната музика. Парчетата ми винаги са били алтернативен поп и много от радиата не искаха да ги въртят. Постоянно ми се казваше, че песните ми не са достатъчно мелодични и имат нужда от промяна или ремикси. Музикалните телевизии ми казваха същите неща. Изпаднах в позицията непрекъснато да променям нещо, за да бъда угодна на т.нар. музикални медии. Аз обаче не съм такъв човек - аз съм личност на крайностите, максималист. В един момент си казах, че съм изморена от цялото това нещо да угаждам на тоя и на оня, за да им се харесам. Променяйки творчеството си по техните критерии, реално започнах да бягам от себе си. В момент реших: „Не, благодаря, няма да угоднича на никого!" След като не мога да си изкарвам парите с алтернативна музика, ще намеря друг начин.

-С какво се занимавахте, след като слязохте от сцената?

-Правех много неща, продуцирах и други изпълнители... Принципът, че трябва да имаш няколко капещи кранчета, се оказва най-верен. Никога не съм разчитала само на един източник на доходи. Никога обаче не съм чувствала някакви лишения, тъй като семейството ми е от културни хора с възможности, едната ми баба беше балерина, другата в Националната опера. Благодарение на безкрайно многото си контакти нещата при мен винаги са били на няколко плана.

-Липсва ли ви по някакъв начин животът на известна личност?

-Ама защо така ми говорите? Аз съм достатъчно известна и съм огромна звезда. Такъв ми е темпераментът и натюрелът. Не съм жена, която не се забелязва! Дори като вляза на едно място, задължително погледите са вперени в мен.

-Е, не сте от най-големите звезди на България...

-Аз съм огромна звезда, въпреки че не държа на всяка цена някъде някой да ме разпознава. Местата, на които съм звезда първа лига, това никак не е малко. В клубовете, в които ходя, съм изключително добре посрещната. Няма врата, на която да съм почукала и да не ми е отворено.

-Като певица с биография какво мислите за музикалните риалити формати?

-Като предавания това са едни от най-интересните неща в родния ефир. Но, от друга страна, всички тези млади хора, които излизат масово от тези формати, смятам, че след това те остават без работа и под някаква форма остават подлъгани. Излизат като едни истински звезди, но бързо разбират, че нямат своето поприще и поле за изява. Остават без работа, което не е никак добър резултат. Но е нормално след такъв огромен бум на известни...

-В предаването имахте пререкания с Евгени Минчев, който Ви нарече „неуспяла певица". Впоследствие се прегърнахте...

-Последния ден Евгени Минчев дори страдаше, че ще си тръгна. Няма никакви проблеми помежду ни, всичко се прощава. Всичко останало е цирк.

-За какво смятате да похарчите хонорара си от шоуто?


-За новогодишни подаръци за децата и семейството си.

Източник: "Всеки ден"

Снимки: Facebook