Преди седмица рапърът Петър Петков-Гетомен публично обяви, че ще съди Йоанна Драгнева, защото не му е заплатила труда по две от последните й парчета.

В отговор певицата изпрати отворено писмо до медиите.

В него тя отрича всички твърдение на бившия си приятел, но не представя никакви доказателства.

„Аз съм сценарист, режисьор, оператор, продуцент и монтажист на два от нейните клипове – „100 неща“ с Лео и „Само между нас". Тя дълго ме увещаваше, че ще плати и когато сериозно тръгнах да си търся правата, пусна жалба срещу мен, че я рекетирам.", заяви Гетомен.

Той вече е подал жалба в ДАНС, където са установили, че авторските му права наистина са нарушени и са предали случая по компетентност към Министерството на културата.

Ето и пълният текст на отвореното писмо от Йоанна Драгнева, който публикуваме без редакторска намеса:

Във връзка със зачестилите, напълно безпочвени нападки от страна на лицето Петър Петков декларирам, че на цялата моя аудио и видео продукция след 2011-та година единствен и недвусмислен продуцент съм само АЗ, Йоанна Драгнева. В това число влизат и двете песни „100 неща” и „Само между нас”, на които г-н Петков се опитва да присвои някакво авторство.

Претенциите на Петър Петков са абсолютно неоснователни и целят единствено уронване на авторитета ми в публичното пространство.

Аз вярвам в българското правосъдие и смятам, че споровете трябва да се разглеждат и решават там, а не в медиите.

Във връзка с горното, при въпроси относно изясняване на подвеждащата, едностранно поднесена информация от лицето Петър Петков моля, обърнете се към моя адвокат, чрез моя ПР Светла Русева.