Най-трудното за Йоанна Лазарова в „Игри на волята” е била пълната изолация и липсата на връзка с останалия свят през лятото, докато траят снимките. "Не сме имали абсолютно никаква връзка с външния свят. Не знаехме какво се случва, нямахме представа какво става с пандемията, нито за протестите. Нямахме връзка с близките си. Пълна изолация и това беше тежко изпитание за мен", сподели Йоанна във видео, посветено на играта. Тя категорично отрече да е ползвала телефони в резиденцията.

Според нея като фаворити за победител се очертават Милен, Вайс и Любо, а от жените-сестра й Катерина и Джери. Младата българка, която в момента продължава обучението си в САЩ сподели още, че мнението на останалите играчи за нея все пак я докоснало. Смятам, че на моменти и двете отнасяхме нагативизми от страна на другите участници, защото сме заедно в играта. На мен ми беше много трудно в един момент. В началото за мен играта беше просто един социален експеримент.

Аз не съм там, за да завържа приятелства. В началото не ме интересуваше мнението им, но с времето това определено се промени. Аз създадох връзка с тези хора, с голяма част от тях съм била много истинска", разказа Йоанна, която Боби нарече „Кума Лиса” . Тя призна още, че в началото била близка с него, но после предпочела компанията на семейния Милен. "Той е на друг етап от живота си, има семейство и деца, а аз съм много по-малка, но обичах да си говоря с него. Вижданията му за семейството, за бъдещето ми влияеха много положително".