Безспорната звезда на българската естрада Йорданка Христова ревностно пази личния си живот и твърди, че никога не го е използвала като средство за реклама.

Навремето никой не разбрал, че се е омъжила, след това и когато родила, не дала гласност.

“Ако градиш кариерата си върху личния живот, тогава основите не са стабилни”, категорична е тя.

Твърди, че отдавна не се интересува кой какво мисли за нея, особено когато я обвиняват, че е използвала протекциите на покойния си съпруг си Георги Стоичков, син на известния партиен функционер от недалечното минало Григор Стоичков.

“Моят съпруг беше архитект със страхотна култура. Много четеше, интересуваше се, невероятен критик беше по отношение на литература, театър. Не съм имала побутване отдолу. Когато се омъжих, бях заслужил артист, пътувах в чужбина. Омъжих се доста късно – на 34 години”, разказва Данчето.

“Синът ми има фирма за хардуер, от малък го влече техниката. “Дъщеря ми е по-артистична. Малко съжалявам, че я отклоних от пеенето, защото е много музикална. Занимава се с визуални изкуства. Прави ми всички фотосесии”, хвали се певицата.

На въпроса на журналиста Владимир Николов не й ли е омръзнало да я сравняват с Лили Иванова, тя отговаря:

“Не ни сравняват, а се опитват да ни конфронтират. След като сме били заедно с нея близо 50 години на сцената, е нормално да ни слагат една до друга. Никога обаче не сме имали музикални срещи освен на фестивали. Лили дълго време не се явяваше на “Златният Орфей”, защото иска винаги да побеждава, да е първа, много е амбициозна, докато аз не съм. Мога да губя, но съм и печелила доста пъти. Не съм се вторачила в наградата на всяка цена. Доста колеги страдат, ако не получат отличия”, обяснява Данчето.

 *Лили Иванова

Почитателите, пък и противниците й винаги са се учудвали как е успяла да усвои толкова много езици и да пее на тях.

“Предполагам, че това е някаква дарба от предишен живот. Най-напред започнах с френски и руски. След това научих италиански. Продължих с английски и испански, които владея най-добре. Знам малко арабски, сръбски и полски. Една седмица турне ми беше нужна в Полша, за да проговоря. Слушам много внимателно, гледам чужда телевизия. Сега се вълнувам много от Япония. Заминавам за Токио на 23 ноември и ще изпусна седмица от “Байландо”, разказва певицата.

Засега временно е прекъснала работата над автобиографичната си книга. През юни с Румен Леонидов направили 60 на сто от нея, но после започнали да излизат други подобни книги – на Лили, на Богдана, на Кичка излиза другата седмица, и затова решила да изчака.

“Няма обаче да разкажа за връзката си с Фидел Кастро. Това, че съм казала, че са хубави очите му, не значи, че съм спала с него, както и с Азнавур, Освалдо Риос или Хулио Иглесиас. Последният го познавам, но той е доста разсеян”, споделя Данчето.