Йорданка Христова, чиито талант и темперамент не спират да печелят нови поклонници, за хиляден път е в предпремиерна треска - голямата певица е готова с уникалния концерт "Акустично".

На 27 октомври от 20 часа тя ще изпълни 25 от хитовете си в Сити марк арт център - от "Прощално" на Йосиф Цанков по последното стихотворение в живота на Вапцаров до "Тежък характер" на Миряна Башева. С нея на сцената на някогашното студиино кино "Левски" излиза единствен, но не по-малко изключителен музикант - китаристът Валери Градинарски. Публиката ще чуе евъргрийните на Данчето, специално приготвени за този вид дует. Ще прозвучат и няколко парчета на френски, италиански, руски, испански и арменски - за Данчето това е "само" защото тя изпълнява шлагери на 18 езика. "С Валери сме двама солисти, които си пасват отлично.

Има виртуози, които не умеят да акомпанират. Докато с него сме в пълна хармония. Иска ми се в изискания салон да бъде интимно. Няма да има допълнителни ефекти - ще бъда само на метър от хората. В това разбунено време те имат необходимост точно от подобно общуване", коментира поп звездата, прочута не само с глас и чар, но и с позитивна енергия и оптимизъм.

Да припомним, че Валери Градинарски е от първите китаристи на култовата група LZ. Сега е преподавател в Нов български университет. Данчето работи с него от 25 години - на концерти и записи. Тя открай време цени високо интерпретациите му - от рок до фолклор, на класическа и на електрическа китара. "Предпочитам баладите, песните за душата - а не "пластмасовите" композиции", категорична е Йорданка Христова.