“Преди инсулта бях лош човек, не умеех да говоря нормално с хората, извърших лоши неща”, изповяда се големият български актьор Йосиф Сърчаджиев.

Йосиф Сърчаджиев получава тежък инсулт преди 5 години в кафенето на театъра, говорейки със свои приятели, пише blitz.bg.

“Приехме го в много тежко състояние – в абсолютно безсъзнание, неподвижен, без говор, без каквато и да е реакция. Неговият дух и желанието му за живот му помогнаха да е това, което е сега. Никога не се отказа от живота”, разказва проф. Стаменова, която го лекува в продължение на няколко месеца.

“Тогава аз се видях. Видях тялото си отгоре. Чух лекарите как казаха на жена ми, че си отивам. Видях другия свят и себе си като дете. Приемам това изпитание като поредната ми роля...

Заради инсулта аз не си спомням имената на много от моите колеги. Обръщам се към тях с описателни имена - "онзи слабият”, "онзи високият”.

Липсата на спомени ме накара да забравя и някои лоши неща, за които не искам да си спомням изобщо”, откровено призна Йоско.

Той сподели още, че има много грехове, но не намери сили да ги изповяда публично.