Актьорът Йосиф Сърчаджиев се е отдал на отшелничество в ловешкото село Кирчево.

Той няма никакви ангажименти и се е отдал на размисли за живота си, които често са доста мрачни. Сеща се и за дъщеря си Александра и съжалява, за начина, по който се е отнесъл към нея, съобщава „Уикенд”.

Актьорът така и не успява да се реабилитира за лошото си отношение към дъщерята, която му ражда покойната Пепа Николова. Макар да й дава своята фамилия, той никога не я признава за свое дете и обсипва с обич единствено официалните си наследници.

„Йосиф грубо нарани Александра и майка й. Особено когато заведе дело, за да си върне фамилията, и го спечели на първа инстанция. Пепа обаче също не си поплюваше и представи пред съда писмо от 11 страници, с което спечели окончателно неговото име за дъщеря си. Това беше нейната единствена победа над него. Защото след това той заведе Александра може би само веднъж на сладолед и толкова”, коментира стар познат на Сърчаджиев.



Днес актьорът се разкайва за своето коравосърдечие: „Знам, че в следващия живот ще се издължа за греха, който имам към Александра. Длъжен съм. Веднъж ми се присъни Пепа. Нищо не ми каза, само ме гледаше тъжно и строго. Не мога да върна времето назад. Ако можех, просто щях да я подмина, нямаше да я поздравя и да се запозная с нея, за да не разбивам сърцето й. Защото моето винаги е принадлежало на жена ми Райна”.

„Напоследък разбирам колко е страшно в моята душа. Усещам, че дори мога да убия човек. Да му откъсна главичката. Не само във физическия смисъл, а и като психологично и духовно убийство. Чувам дявола в себе си”, споделя още 71-годишният Сържчаджиев.

„Баща ми се разведе с майка ми, когато бях много малък. Израснал съм почти без него. Нито сме се виждали често, нито сме говорили много. Доста преди да почине той беше мъртъв за мен. Спомням си как мама все ми казваше: „Йосенце, Йосенце, как можа да тръгнеш по пътя на баща си? Ти и брат ти как можахте? Нямаше ли как да видиш от дядо си и да правиш нещо умно? А ти – актьор!” Дядо ми беше виден столичен адвокат, но мен ме влечеше изкуството”, спомня си още артистът, който е син на режисьора Стефан Сърчаджиев.