След дебютният си роман “Галерия от светове”, писателката Йова Станкова издаде втората си книга, която носи заглавието “Затворен в теб”. Премиерата й бе в столичната галерия “Академия” и събра десетки почитатели на българското литературно творчество. Актрисата и водеща Искра Ангелова представи младата авторка и прочете на гостите отделни пасажи от четивото.

Романът “Затворена в теб” е разказ за живота на младо момче - Дамян, от България, който избира да работи в Германия. Културните различия, реакциите и отношенията там са естествена, житейска критика на съвременното общество. Дамян и Таня са влюбена двойка, които живеят в България, в наследствен апартамент на Дамян. Настъпилата финансова криза принуждава мъжът да замине на работа в чужбина. Оставя любимата си в България, очаквайки, че тя ще го чака. Но Таня страда за любимия и често се оплаква на Жулиета - нейна бивша шефка и приятелка. Двете жени се опитват да преодолеят времето и страданието, обвързани с чакането, което се превръща в объркана последователност от срещи между двойката в България.

В Германия, Дамян намира работа като наемен строителен работник и полага изключителни усилия да се нагоди, смятайки тяхното общество за “успелия свят”. Запознава се с най-тъмните страни на германското общество, стават му известни всички хитрости, които съпътстват живота на източноевропеец в Западна Европа. От друга страна, го тегли България и любовта към Таня, но желанието да се утвърди като успял мъж го кара да се колебае кой е неговият път.