Австралийската поп дива Кайли Миноуг е новото попълнение в редиците на The Voice UK – британската версия на телевизионния музикален формат "Гласът на България".

45-годишната певица и актриса поема щафетата от Jessie J.

Изпълнителката на хитовете Price Tag, Do It Like a Dude и Domino обяви, че напуска шоуто след два сезона зад гърба си през юли, броени дни след концерта си в България. Няколко седмици по-късно същото решение взе и Дани О'Донахю – фронтмен на ирландската алтърнатив рок банда The Script.

Кайли Миноуг заяви, че много се вълнува от бъдещата си работа в The Voice, свързана с намирането на нови таланти и школуването им в рамките на предстоящия трети сезон.

"Харесвам концепцията на шоуто и следя стриктно както английската, така и американската версия. Намирането на нови таланти е един от най-важните аспекти на музикалната индустрия, а The Voice UK ни дава възможност да съдействаме за осъществяването на тази цел", коментира новината най-успешната австралийска изпълнителка в историята.

В третия сезон на шоуто тя ще си партнира с will.i.am и сър Том Джоунс, които ще се завърнат на съдийската скамейка и вече заявиха ентусиазма си от присъединяването й към екипа. Според самата Кайли Миноуг тя най-вероятно ще покаже състезателен дух, което означава да гледа на колегите си като на конкуренти.

Предстои да стане ясно кой ще е четвъртият член на менторската колегия на The Voice S03, чийто старт предстои през януари 2014 г