Макар Втората световна война да е спечелена от Великобритания, САЩ и Русия, Адолф Хитлер е имал големи планове за света в случай, че развоят на събитията бе друг и Страните от Оста бяха успели да победят съюзническите сили.

Адолф Хитлер е бил убеден в своята победа, когато започва Втората световна война. Германия се подготвя с години за превземането на света и установяването на нов ред и в самото начало нацистите наистина имат предимство, най-вече заради елемента на изненада. Съюзническите държави по онова време нямат никаква представа за събитията, които предстоят, пише Факти.Бг.

И все пак, Германия прави няколко грешни хода, които превръщат предимствата в недостатъци и в крайна сметка довеждат до краха на Третия Райх. Но вси пак, ако Хитлер беше спечелил и бе наложил своята изкривена представа за световен ред, как ли щеше да изглежда световната карта днес? Британският таблоид Daily Star публикува материал, в който е описан и представен именно този сценарий. Според визията на Хитлер, Райхът е трябвало да се разпростира из цяла Европа и навътре в Съветския съюз и Африка — свят, който той нарича "Новия ред". Подобен алтернативен ход на историята е изложен в хитовия сериал "Мъжът във високия замък", чийто трети сезон вече започна.

Дяволът се казва Оскар Дирлевангер

Берлин е трябвало да стане столица на света и да се превърне във футуристичен мегаполис. Съюзниците на Нацистка Германия - Италия и Япония също щяха да получат своите парчета от света, окупирайки и анексирайки цели държави. На картата, която представя налудничавата хипотеза за победа на Хитлер над света, с черно е обозначен "Великият Германски Райх", с жълто е империята на Италия, а със сиво империята на Япония.

Изданието обаче не се спира до тук и освен как би изглеждал света, поделен между тримата лидери, борещи се за нов световен ред и господство, представя и последиците от тяхната победа. Хитлер най-вероятно щеше да има пълен контрол върху Европа, след безусловна и пълна окупация. Берлин е щял да бъде превърнат в мега-град, наричан "Столицата на света" Германия. Това разкриват записките и плановете написани от топ архитекта на Фюрера - Алберт Шпеер. В центъра на този град е щяла да се извисява величествена, огромна сграда, наречена "Зала на величието".

Продадоха червеният телефон на Хитлер

Поглеждайки на изток, Хитлер е имал план напълно да изтрие СССР от лицето на света, сякаш великата сила никога не е съществувала. Пълното заличаване на Русия включвало избиването на цялото население на тези територии, а на тяхно място щели да бъдат заселени германци.

Градове като Москва, Киев и Ленинград щели да бъдат сравнени със земята. Според някои твърдения, Москва е трябвало да бъде превърната в огромно езеро, като демонстрация на сила и надмощие заради загубата на Червената армия. Европа и окупираните територии щели да се наричат Велик Германски Райх.