През бременността си Джина Стоева качила 12 кг., които обаче стопила за отрицателно кратко време. “На 10-ия ден след раждането бяха останали само още 2 кг за сваляне, за да върна формата си. Мисля, че вълнението около появата и грижите за малката Ивая бяха причина толкова бързо и неусетно да си върна старото тегло”, казва Стоева пред "24 часа".

Откакто времето се стопли, семейството често си прави походи в планината. “Ивая е в раницата на гърба на баща си и хайде нагоре.” В момента Стоева не ходи на фитнес, но се кани да поднови тренировките си. “Толкова бързо минава денят с малката, че все си казвам: “От другата седмица тръгвам”. Все пак трябва да подходя по-сериозно, защото с годините са необходими повече усилия за добра форма”, казва певицата.

Тя следва принципа на разделното хранене, защото така менюто ѝ е достатъчно разнообразно и не стресира тялото си. “Така, от една страна, организмът получава всичко необходимо, а от друга, на теб ти е по-леко и неусетно сваляш тегло. А иначе май най-неусетният начин да се отървеш от някои излишни килограми е като се влюбиш. Това винаги помага”, шегува се Стоева.