Сватбената рокля на съпругата на принц Уилям ще остане в модната история като най-добре опазената тайна.

Въпреки многобройните спекулации относно модела, материята, избора на дизайнер и т.н., съпругата на принц Уилям успя да надхитри медиите по цял свят и нито една подробност за булчинския й тоалет не излезе наяве, докато тя не пристъпи прага на Уестминстърското абатство. Британски таблоид повдигна завесата около това как красивата брюнетка надхитри всички, пише bliasak.bg.

„Кейт знаеше как трябва да изглежда перфектната й рокля още преди Уилям да й предложи. Тя много харесваше тоалетите на Грейс Кели, които беше видяла в музей миналия април. След като принцът й зададе съдбоносния въпрос, тя направи същото, каквото и майка му навремето – обърна се към редакторите на няколко модни списания да й препоръчат талантливи дизайнери и името на Сара Бъртън било на първо място в списъците им“, издала позната на настоящата херцогиня на Кеймбридж.

„Кейт се спря на Сара, която подписа договор за конфиденциалност. Беше й позволено да избере няколко доверени свои работнички, които да й помагат и на които беше забранено да реагират по какъвто и да било начин на евентуалните слухове кой може да е дизайнерът. Впоследствие двете проведоха редица тайни срещи и разговори в интернет, докато уточниха всички подробности около роклята“, разказала дружката на Кейт Мидълтън.

„Интересното е, че дори шивачките не знаеха чия рокля правят. Сватбената рокля на Кейт Мидълтън ще остане в модната история като най-добре опазената тайнаТоалетът беше изработен на няколко части, които Сара сглоби в тайна стая в Бъкингамския дворец в последния момент, за да се застрахова, че някои няма да разбере каква ще е роклята“, добавила позната на Кейт Мидълтън.

В същото неведение били държани и армията от жени на възраст между 19 и 70 години, които трябвало да изработят фината дантела за сватбената рокля на Нейно височество. „Всички ние трябваше да си мием ръцете на всеки половин час, за да не изцапаме плата, а на на всеки 3 часа да сменяме иглите с по-остри, за да не закачаме дантелата. Не знаехме чия рокля правим и бяхме страшно изненадани и горди, когато разбрахме, че са ни поверили сватбения тоалет на херцогинята на Кеймбридж. Струваше си всеки час!“, радват се работничките.

„Не се знае дали беше заради заплахата от уволнение, заради обещанието за щедро възнаграждение или заради добрата стара британска честност, но тайната беше опазена и никой не каза и думичка по въпроса въпреки че медиите се надпреварваха да гадаят кой ще има привилегията да облече бъдещата кралица. Независимо от това обаче Кейт се беше подсигурила с още две рокли на други двама дизайнери. Така ако нечие име изтечеше, тя щеше да има план „Б“, заключила познатата на Кейт.