Кой се грижи за сигурността на Слави Трифонов и по какъв начин шоумен №1 на страната си избира бодигардове? Оказва се процесът е изключително дълъг и сложен, изцяло проследяван от водещия, който заради звездния си статут гласува доверието си на малцина, и то стриктно проверени хора, пише в. "Всеки ден".

От близо 10 години Слави Трифонов буквално е станал недостъпен за журналисти и папараци, тъй като водещият се е барикадирал със стабилна охрана от здравеняци, която не позволява и муха да прелети над него. Страхува ли се от някого и какви са причините гологлавият шоумен да бъде толкова стриктно пазен не е ясно, но в полицията нямат информация досега да е имало каквато и да е заплаха за живота му, пише ''Всеки ден''.

Тежката му охрана обаче е факт и в нея влизат 7 човека, които спазват стриктна йерархия. Средната възраст на здравеняците е 30-35 години, като всички са минали през системата на МВР. Едни от тях са били лична охрана на други големци - политици и бизнесмени, други пък са от частите на НСО. Шефът на охраната на Слави е с него вече 15 години, като именно върху плещите му пада цялата тежест и отговорност по кадрите, които ще обслужват шоумена.

Всяка седмица се прави стриктен график, в който се изясняват дежурствата по шофиране на автомобил, придружаване или нощно дежурство пред дома на Дългия. Със себе си той винаги има поне двама бодигарда, един от които е отговорен да управлява джипа му и друг, който да се грижи за сигурността му. Не са редки и случаите обаче, когато Слави пътува с всичките си налични охранители, които го ескортират като мутра от началото на 90-те. Трифонов ги нарича „моите сътрудници".



Как обаче Слави си назначава хора, на които поверява сигурността си? Шоуменът не крие, че има солидни познанства в борческите среди още началото на 90-те години. Тогава той се запознал с хора като Васил Илиев, Илия Павлов, както и с братята Красимир и Николай Маринов - Маргините. Посредством близкото си познанство с босовете на охранителни фирми Слави успява във времето да пресее за себе си най-добрите и доверени кадри, на които може да разчита. Въпреки че част от охранителите идват от криминалните структури, Трифонов държи хората, които работят за него, да са с чисто минало и поради тази причина търси препоръки от двама независими работодатели, които могат да гарантират за здравеняците.

Друг фактор, на който Слави държи, е гробното мълчание на хората, които работят за него. Шоуменът заставя служителите си с железни договори да не си отварят устата за него пред когото и да е, особено пред журналисти и медийни хроникьори. За службата си при телевизионера момчетата получават средно по 4000 лева на месец, плюс безплатно ползване на модерна фитнес зала, осигурен храноден, както и два пъти в годината пълни медицински изследвания в частна клиника.

Неотдавна Слави изненадващо смени охранителите си. Той уволнил дългогодишните си бодигардове без предупреждение и назначил изцяло нови лица. Трифонов обясни, че пазвантите му са били служители на полицията, но тъй като присъствали на концерта му на стадион „Васил Левски", от МВР ги били прокудили. В знак на солидарност той ги взел на работа при себе си.

Сн.: Булфото