Big Brother реши да разкрие някои любопитни факти за някои от кандидатите, успели да преборят конкуренция от 5000 души, за да прекрачат прага на Къщата на 17 август по Нова.

Най-младият участник е току-що навършил пълнолетие по американските стандарти и е на 21 години, а най-възрастната дама, която ще обитава Къщата, е на 48 години, които съвсем не й личат.

13 от 14-те участници са активно работещи към момента на влизането си в Къщата, а един е безработен. Професиите им са повече от интересни. Двама от тях са с годишни доходи в шестцифрени суми. Професионалните умения на повечето участници могат да намерят приложение и в ежедневието на Къщата.

Сред Съквартираните има фризьор, който да се грижи за прическите им, фитнес инструктор, който да поддържа физическия тонус, барман-миксолог, който да приготвя питиетата, брокер от Уолстрийт, който да управлява финансите, адвокатка, която да решава конфликтите, учителка, която да разяснява трудните задачи и професионална танцьорка, която да ги забавлява.

Либералните ценности на Big Brother е намерилa място в кастинга: сред участниците има последователи на православната църква, източни религии, както и атеисти, хора с различна сексуална ориентация и представители на различни етноси.

Екстравагантни, добре изглеждащи, интелигентни, провокативни, амбициозни, готови за победа, дръзки и лишени от свян, с добро самочувствие и запомнящи се характери, това са общите черти, обединяващи 14-те участници в Big Brother в предстоящия сезон.