Зловеща тайна излиза от отдавна утъпкания си гроб и тръгва да търси отмъщение, сеейки смърт от къща на къща в китното село Кралево.

Това, съчетано с мистериозни инциденти, докарва до ръба на лудостта неговите жители, главни персонажи в новия роман на нашумялата напоследък българска авторка Лора Лазар „Веселото гробище“.

Бончо Гладиатора, Щурата Стела, която изпитва близост само към единствената й любов Коко Хлопката, баба, известна под името Глухата Марина, кметът Велизар Вампора, овчарят Димо Вълкобореца: това са само част от героите с цветущи прозвища, обитаващи на пръв поглед обикновеното селце Кралево – топосът в новия роман на Лора Лазар „Веселото гробище“.

Освен с чепатите си жители обаче, Кралево интригува и с още нещо... Транспортно произшествие с един от селяните повлича крак, отключвайки поредица мистериозни събития, които разбунват духовете в селцето. Напрежението във „Веселото гробище“ се покачва още повече, след като смъртта оставя своя отпечатък от къща в къща. Не след дълго се оказва, че преди време Кралево се е опитало да заличи зловеща тайна... тя се е спотайвала години наред и сега е излязла от отдавна утъпкания си гроб, за да търси сладко отмъщение. На фона на тази мрачна картина допълнителен колорит на романа придава местният пръч с гръмкото име Краля – обикновен брадат козел или пък нещо друго...

Дълбочината на образите в книгата утвърждава Лора Лазар като един от най-добрите криминални автори у нас. Подобно на предишните й два романа, „Веселото гробище“ също е част от поредицата „Magica“ на ИК „Изток-Запад“.

Лора Лазар е завършила  Националната гимназия по пластични  изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък и СУ „Климент Охридски”, специалности „История” и „Философия” със специализация по „Културология". Автор е на пет романа, сред които „Чашата на проклятието“, „Грешният квартал“ и „Небеса от грях“, както и на пиесите „Мементо”, „Графити”, „Дом за Коледа”, „Час на класа” и „Роза върху лед".