Съпругата на настоящия американски президент Мелания Тръмп, която е и бивш фотомодел, радва публиката и пресата не само със стилното си облекло, но и с прекрасния си външен вид. Тя е безупречна – косата й е идеално боядисана, кожата й сияе, а фигурата й е стройна и женствена. Първата лейди на САЩ е на 47 години, а на такава възраст е много по-трудно човек да се поддържа във форма, отколкото на младини. Въпреки това при ръст 180 см Мелания тежи едва 56 кг!

Госпожа Тръмп никога не е била запалена по спорта, но ние сме сигурни, че такава фигура не може да се подържа без тренировки. Мелания обаче не говори много за фитнес, известно е само, че след раждането си е върнала формата с пилатес. Освен това първата лейди обръща особено внимание на правилното хранене, което по нейни думи й помага не само да изглежда добре, но и да се чувства изпълнена с енергия за работа. Представяме ви петте основни принципа на храненето на Мелания Тръмп.

1. Полезна закуска

Мелания започва деня си с овесена каша или витаминно смути от няколко съставки. Овесените ядки са богати на влакнини, затова подпомагат прочистването на червата и активизират храносмилателната система, осигурявайки нормално функциониране на организма през целия ден. Осен това овесът е полезен за сърдечно-съдовата система и има кардио-защитен ефект за жените след менопаузата. Но на първо място овесените ядки се препоръчват на хора, които не искат да напълняват или се опитват да отслабнат. Този продукт има нисък гликемичен индекс и засища за по-дълго, затова ще ви предпази от ненадейното желание да хапнете нещо калорично между закуската и обяда.

Витаминното смути от няколко съставки също може да залегне в основата на продуктивния ви ден. То не само ще ви засити, но и ще попълни дефицита от витамини, което в дългосрочен план ще се отрази добре на кожата, ноктите и косата ви. Ако невярвате, погледнете Мелания!

2. Fruit Goals

Госпожа Тръмп от дълги години спазва системата Fruit Goals, според която жената трябва задължително да консумира определено количество пресни плодове и зеленчуци. По думите на фотографа и приятел на Мелания Матю Атейниън първата лейди на САЩ се придържа към тази система на хранене от самото начало на кариерата си като модел, като всеки ден изяжда поне 5 пресни плодове или зеленчуци. Идеалното количество е 7. Съотношението между плодовете и зеленчуците не е от значение – можете а изядете 5 плода и 2 зеленчука (стига общият им брой да е 7).

3. Много вода

Като всеки фотомодел Мелания знае много добре, че водата е основана здравето и красотата. Ако обърнете внимание на снимките от кастинги на манекенки или бекстейдж видеата от ревюта, ще видите, че всички модели си носят бутилка с вода. Можете да си изградите този навик много лесно!

4. По-малко захар

Някои издания пишат, че съпругата на Доналд Тръмп се е отказала напълно от продуктите с високо съдържание на захар,за да поддържа фигурата си. Но не е точно така. Мелания наистина се старае да не консумира сладкиши и откроено редни продукти, но не вижда нищо лошо това да се поглези понякога с парченце шоколад. Първата лейди вярва, че тези моменти са важни за здравословния начин на живот. Ако не си поставяте строги ограничения, рискът да нарушите диетата си и да преядете със сладко намалява съществено. Освен това Мелания е късметлийка – тя няма зависимост от сладкото и дори не може да се похвали с любим „нездравословен“ десерт – тя предпочита плодовете!

5. Разумен баланс

Както вече споменахме, Мелания се храни здравословно, защото благодарение на това се чувства енергична. Системата й на хранене е донякъде интуитивна – жената усеща от какво точно има нужда организмът й и му го дава. Освен това тя не си налага строги забрани и понякога съчетава здравословната храна с не твърде полезни снаксове или с любимата си диетична кола.

Любимото ястие на Мелания се сервира в ресторант Jean Georgesто в Ню Йорк – пиле с пармезан. Но първата лейди на САЩ рядко си позволява да се поглези с него.

Впрочем, в задълженията на съпругата на американския президент влиза и контролът над храненето на целия Бял дом. Именно Мелания избира готвачите и контролира работата на кулинарите. Засега обаче не е изтекла информация за менюто в Белия дом!

Текст: Woman.bg