Като тийнейджър Кали била на косъм от смъртта и след този ужасяващ за всяка майка момент, жената се зарекла, че винаги ще стои зад детето си, докато е жива.

„След тежката катастрофа, която преживях на 15 години и едва не ме загуби, майка ми сега казва: „Каквато искаш бъди, само да си ми жива и здрава! Това е всичко, което искам от Господ. Изборът, как ще протече животът ти, си е лично твой. Всеки мъж, който застане до теб и те накара да се усмихнеш, аз ще му сготвя, ще му сервирам на масата и ще го приема като свое дете. Този, който застава до дъщеря ми, и тя е щастлива с него, е и мое дете“, разкрива певицата за позицията на майка си още след скандалната й раздяла с Антон Краус заради новия й мъж - Влади, цитирана в новия брой на списание Story.

Катастрофата, която Кали преживява, малко след като е одобрена за певица в оркестъра на братя Такеви, наистина била страшна.

Ладата, в която се возела в онзи фатален ден, полетяла от моста към река Искър, а огромен гвоздей разпорил кожата на главата й, като за малко не се забил в окото и мозъка й. Седем дни Кали била в кома и лекарите се борили за живота й и, в крайна сметка, смъртта подминала нейната стая №6 в „Пирогов“.

От болницата тийнейджърката излязла без далак, но без повреда на гласните струни – нещото, което най-много се страхувала, че може да й се случи.