“Зад цялата тази история стоят може би личните предпочитания на кмета, който не харесва тази музика. Говорим за бизнес и култура в бизнес взаимотношенията и, ако имаме култура, тя трябва да бъде навсякъде. Не трябва да търсим култура само в музиката, а в абсолютно всички социални и обществени измерения. Защо се прави тази дискриминация”.

Tака коментира Кали отказа на Община Пловдив да бъде проведен музикалният фестивал по повод 25 години музикална компания “Пайнер” в предаването “Здравей, Българлия” по Нова ТВ и допълва:

“Ако в интернет пространството се е появил някакъв протест по отношение на това, нека да бъдем точни и ясни, че дори и кметът не е избран с пълно мнозинство и тук става въпрос за отнемане на правото на избор на жителите от Пловдив, последователи на този стил музика да имат правото и възможността да чуят своите любими изпълнители”, обяснява Кали и допълва, че по този начин хората са ощетени и има дискриминация.



Още в началото на разговора певицата подчерта, че желанието на музикална компания “Пайнер” да се проведе концерт в Пловдив е било насочено към Централния площад и тъй като не е имало алтернатива, сама Общината е предложила Античния театър. Така музикална компания “Пайнер” е била поставена пред свършен факт, пише planeta.tv.

“Ако Античният театър е културна ценность защо фолклорът, който е разпространител на нашия народ и култура, да няма място на сцената му”, коментира още Кали.

Другият гост в предаването - рок музикантът Звезди Керемедчиев, разкри, че преди години рокоперата “Исус Христос” трябвало да се играе на същото място. Общината разрешила, но дядо Николай анатемосал начинанието и отново било обявено, че ще има ремонт.

“За това събитие са направени много разходи и ако говорим за култура в бизнеса, мисля че е изключително редно да се заплатят неустойките по договора, заради средствата похарчени за организацията на това събитие, което е доста мащабно” - коментира още Кали в предаването.