Кали споделя историята за раждането на летния хит “Аз съм аз” и за другите си музикални проекти.

“Аз съм точно като в песента “Аз съм аз”, откровена е тя във “Фолкмаратон” и обяснява: “Когато реша да си тръгвам - си тръгвам, но въпреки болката от една раздяла, аз предпочитам да вървя напред, вместо да живея празна и нещастна. Всичко което правя, аз го правя с идеята да бъда щастлива и спокойна. Енергия черпя от това, че съм изключително голям оптимист, вярвам в хубавите неща и вярвам, че нищо не може да се постигне без усилия.”

Фолк звездата подчертава, че е важно публиката да открива себе си в дадена песен. Тя споделя впечатленията си, че все повече се обръща внимание на текстовете.

“За мен песента, която става хит, е тази, с която хората имат какво да си кажат! Прави ми впечатление, че вече се коментират повече текстовете и музиката, отколкото визията на изпълнителите. Очевидно хората са започнали да търсят по-стойностното в едно ново парче. Ако сега се появи на музикалния пазар едно красиво момиче с компромисно пеене, няма да й позволят да остане на пазара” - казва изпълнителката.