"Чувал съм, че фолк певици са си продавали телата срещу пари. В бранша постоянно се говорят такива неща. Аз лично никога не съм виждал с очите си нещо подобно и затова просто го приемам като разкази на разни хора."

Това заяви легендата на родния попфолк Радо Шишарката, пише ''България Днес''.

Изказването му беше провокирано от думите на колежката му Рени, че родни фолк изпълнителки са били подтиквани от продуцентите си да проституират.

Така те финансирали кариерата си и можели да правят песни и да снимат клипове. Тя директно нападна шефа на "Пайнер" инж. Митко Димитров с думите:

"Той кара певиците в моето положение да носят пари в тази фирма. За мен това е подтикване към проституция. Значи певицата е длъжна да си намери спонсор, който да я финансира".

"Не ми изглежда никак логично певици, които имат хонорар от 5000-6000 лева, да ходят да проституират. Но е факт, че се говори за такова продаване", каза още Радо Шишарката, който остана в историята с хита си "Тигре, тигре".

*Радо

"Не й прави никаква чест на Рени да прави такива изказвания. Едно е да чуем, а съвсем различно е да видим. Не може така да се говори без доказателства и да се обвиняват хора. Предполагам, че тя страда от неуспешната си кариера в момента. Но дори това не й дава право да говори подобни неща", коментира пък фолк певицата Кали. Тя обясни, че инвестира свои средства в кариерата си, но пък никога не е била принуждавана да си плаща, за да бъде част от "Пайнер".

"Ако е имало подобно изказване към певица, то това по-скоро е било препоръка. Спонсорството не е задължително да е свързано със секс. На последния концерт генерален спонсор ни беше известна фирма - това означава ли, че всички певици са спали с нейните шефове?!", каза още Кали. И добави: "До моите уши са стигали информации, че фолк певици са си лягали със заможни мъже. Тарифата им за секс била колкото хонорара им за участие, което е изключително нелепо. Никога не съм ставала свидетелка на нещо подобно, така че не го приемам, както не приемам такива изказвания от Рени".

*Рени