Кали разкри как е избрала Илиян за дуетен партньор и защо той е заснел неговите кадри за клипа към съвместното им парче "Мафия" на о. Бали.

"Наложи се той да снима в Бали, защото си имаше организирана почивка. Там той има и собствен дом. Всяка година ходи, защото се чувства духовно обвързан с това място. По време на снимките не беше в България и се наложи да ни изпрати кадри оттам. Илиян е великолепен и като дуетен партньор, и като приятел. Много сме близки, той може да го потвърди. Изключително удоволствие е да споделяме както дуетите си, така и вечери, когато излизаме с приятели, както и проблеми, които си остават между нас" - разказва певицата пред "Шоу", цитира Signal.bg.

В клипа Кали разглежда профили и харесва снимки на свои колежки, сред които Галена и Джена, но пък феновете забелязаха, че е подминала Преслава.

"Когато прочетох коментарите, бях доста изненадана – лайкнала съм един, пък друг не. Изрично прегледах клипа, за да видя дали това наистина е така. Нищо не е направено умишлено. Нали се сещаш, че сцената е снимана 1000 пъти и режисьорът е избирал кадрите. Озадачих се феновете какво чудо са. Страшно е, под вола теле търсят Харесвам и Преслава, и Галена. Чиста случайност е, че едната съм я лайкнала, а другата съм я подминала в кадрите в „Мафия” - обяснява тя.

Във връзка с така коментираната тема - Галена или Преслава е по-добра, Кали анализира:

"И двете са много добри. Преслава е изключително харизматична, много е сладка като муцунка, хората много я обичат и през годините е направила доста силни песни. Ненапразно стои на върха. От 25 години съм певица и се убедих, че за да се задържиш, трябва да правиш продукция, която отговаря на актуалния вкус на хората. Няма как да бъде упрекната, че не прави нещо. Но също така не може да бъде отречено в пъти по-силното присъствие на Галена на сцената във всеки един аспект. Не спрямо Преслава, а спрямо всички нас. Толкова много я харесвам, защото работи на световно ниво. Хамелеон е, изключително красива, различна всеки път и няма как да го отречем. Не мога да заема страна по този казус, но не мога да отрека, че Галена е с няколко крачки напред през последните години като актуалност и активност. Това е мое мнение и не го налагам на обществото. Всеки има право да избира кой да харесва повече от другия. Това е привилегия на заклетите фенове на изпълнителите. Тези, които най-много харесват мен, за тях пък няма Галена и Преслава. За тези, които харесват най-много Теди Александрова, за тях пък няма никоя друга. Това да се мери коя е по-по- от другите е при върлите фенове, както е и при футболните отбори".

Отмяната на годишните награди не влияе зле на гилдията според Кали, а за себе си признава: 

"Идеално ми дойде на мен, изключително доволна съм от тази ситуация. Това беше един излишен разход, който вкарваше във война изпълнителите в една изкуствена среда. За мен оценката на това какви сме ние и какво вършим, е свързана с броя на участията, които имаме. Оттам насетне всичко е мижи да те лажем. Тези награди принципно не са ми по вкуса – толкова много категории, ужасно нещо. Тук трябва едно целогодишно гласуване да си тече, абсолютно реално, и накрая на годината да бъде отчетен вотът на една гала вечеря и да се раздадат наградите. Не знам, за мен е много тъпанарско цялото това нещо".

Певицата разсъждава по отношение на младите звезди и това дали наградите им дават стимул:

"Какво ще постигнат с тези статуетки. Какво ще им донесе наградата за певица на годината?! За тази статуетка трябват съвкупност от качества. Като за начало участията на изпълнителите трябват да преминават изцяло на живо и да се пее на живи инструменти. Собствениците на заведения трябва да спрат да канят изпълнители, които пеят на плейбек. Като си изморен и нямаш глас, не ходиш на участие, почиваш. Азис е един достоен пример как трябва да се случват нещата. Защо не и аз, която ходя по участия с два живи инструмента?! Оттам трябва да се направи една асоциация между собствениците на заведения, да се регламентират участията. Не може в един ден пет изпълнители да се бият в Студентски град! Това е нелоялна конкуренция и тогава никой няма пари. По този начин не може да се създава изкуство. Освен това от отчисленията от канала в youtube всеки изпълнител трябва да си получава процента печалба от продукта. Така ще бъде по-амбициран да прави по-хубава продукция, която да бъде гледана повече и да печелиш пари. Много са нещата, мога да напиша книга как трябва да се случват нещата в попфолка. През годините се възпита един лош вкус у потребителя и при целия този фалш не виждам драма от отсъствието на музикални награди. Перфектно! Иначе ти отиват едни 300-400 лв. за грим, коса и евтин тоалет. Казвала съм го хиляди пъти – не се показвай на голямата сцена, ако няма какво да й дадеш".