Фолк певицата Кали разкрива любопитни подробности за покойния бос на ВИС 2 Жоро Илиев в интервю за списание LOVE style.

„Ние бяхме приятели, но никога не сме имали интимни отношения. И приемам с насмешка писанията, че той е баща на големия ми син Жорко. Татко му Иван много добре знае, че той е бащата. А наследникът ми наистина е кръстен на Илиев, защото имах нужда той да ми помогне и да съдейства за едни бизнес взаимоотношения, които не бяха изяснени. Жоро се обади на мястото, на което трябва, и по дипломатичен начин обясни на хората, че има грешка и нещата трябва да се доуточнят, защото ако не стане това с думи, ще се наложи той да се намеси. Заради тази помощ исках да му върна жеста и затова реших да кръстя сина си на него”, разказва Кали пред изданието.

Тя много настоявала Илиев да стане кръстник на наследника й и държала това да се случи на имения му ден - 6 май, но на самия празник Илиев правел големи партита и нямало как да стане.

Кали признава, че е изпълнявала песен заедно с боса на ВИС 2 и дори се изненадала колко вярно пее то и колко е мощен гласа му.

Въпреки близостта им, певицата няма подаръци от него. Нито апартаменти, коли или скъпи бижута. Пази си само една снимка, на която държи букет, изпратен й от Жоро за неин рожден ден.

Тя приела смъртта му много тежко. „След това никой не можеше да ме накара да се чувствам толкова значима и специална и да го прави така, както го правеше той. Той не говореше, той ме слушаше. Никога няма да забравя как ме беше поканил като подарък на сватбата на футболиста от „Левски” Александър Александров-Кривия. Когато започнах да пея, той взе един стол, постави го между две редици от маси и докато вървеше моето участие, само ме слушаше, възхищаваше се и ми пляскаше. След неговата смърт не съм пяла така, както го правех пред него”, завършва певицата.