Фолк звездата Кали сподели пред камерата на BLife, че е доволна от представянето си на концерта за наградите на телевизия „Планета“.

„Доволна съм от представянето си, доволна съм от наградата. Смятам, че хората отдавна определиха песента „Недей сърце“ за хит“, допълни още певицата.

Тя коментира и останалите номинирани песни и обясни, че всяка една от тях е харесвана и наложил се хит. Кали подчрета, че е имало песни, които са били номинирани, въпреки че не са били балади.

„Песента на Илиян и Анелия е жестока, но не е балада. Има баладично звучене“, обясни устата певица.

По повод репликите между Камелия и Андреа, Кали призна, че подкрепя изказването на Камелия и е на същото мнение, че не е редно да няма „Певец на годината“ и „Певица на годината“.

„Трябваше Борката /Борис Дали/ да стане „Певец на годината“. Той заслужаваше“, отсече Кали пред камерата на BLife. Певицата е доволна, че Анелия e „Изпълнител на годината“ и допълни: „Много силна година и логично тя трябваше да грабне тази награда!“

На въпроса, какво делят фолк певиците, Кали заяви:

„Аз нищо не деля с никого. Чувствам се супер. И да не бях спечелила награда, аз съм доволна, че правя песни и имам работа. Трябва ми работа. Наградите дори няма къде да ги слагам вече“, разкри обичаната изпълнителка.  Певицата, която е студента по „Психология“ цитира част от лекциите си и сподели, че когато човек има повече претенциите от възможностите,  не може да му се получи успеха.

„Тогава всеки ще бъде недоволен. Хубаво е да се доверяваме на хора, които са силни в работата си, в частност господин Димитров /инж. Митко Димитров/.  Абсолютно адекватна преценка за всичко“, каза Кали пред нашата камера.

Певицата се чуди, защо колежките й се вълнуват толкова от наградите и сподели, че призът не променя живота.

„Той се променя, когато правиш добра музика.“

Според Кали времето на фолк музиката не отминава, а фактът, че повечето певици записват дуети с рап изпълнители говори за толерантност и съвместно сътрудничество. Тя смята, че по този начин останалите жанрове могат само да спечелят, защото аудиторията на поп фолка е най–голяма.

Изпълнителката се обърна към рапъра 100 кила и го попита защо си позволява да дава оценки и категоризира, а не е направил сам разбор на собственото си творчество. "Каква означава да клатя майка ти, баща ти, сестра ти?! На какво да ги клатя? На люлка, да ги бутам?", пали се Кали.

Тя заяви, че не е редно да се плюят изпълнителите от различните жанрове, а да си помагат. Галина, както е истинското й име коментира и твърдението, че фолкът е музика, която опорочава и вреди на младите хора.

„Имат основание хората да мислят така. Много трябва да внимаваме, какви ценности показваме от екрана. Проблемът не е в текста и думата, а в начина по който го прави. Поведението, посланието е важно.“

Кали се дразни от прекаленото ровене на журналистите в личния живот на певиците. Фактът, че всеки иска да разполага с много пари, да оцелява в тези трудни времена занижава ценностната система на повечето момичета. Продават се за по-добър клип, за по-добра дреха.“

Певицата е огорчена, че непознати си позволяват да дават оценки за живота й. „Чета по форумите:

„Аз нямам нищо против Кали, но горките и деца. Абе хора, вие влязохте ли ми в къщата, видяхте ли децата ми? Попитахте ли ги, какво им трябва, какво не им трябва, липсва ли им нещо, че да ме съдите, как съм постъпила? Ами, ако децата не са били щастливи с техните татковци, ако са били малтретирани? Не казвам, че го е имало, но ако го е имало? Нямам право да си тръгна и да осигуря спокойствие?“,  попита Кали, която отново заяви, че обожава синовете си.